На миналогодишния автосалон в Детройт и тази година в Женева Chevrolet показа концепт-кара си Aveo RS. Сле излизането на „гражданските“ хечбек и седан на модела, сериозно се спряга и идването на пазара и на сериен хот-вариант на интересната нова кола на марката – Aveo RS.

Под капака на Aveo RS е разположен познатият 4-цилиндров турбомотор с ходов обем 1,4 л. Мощността на мотора, обаче, е увеличена на 138 к.с. Колата има по-агресивен вид от стандартния хечбек, заради добавения аеродинамичен кит и изкарването на двоен накрайник на ауспусите в центъра отзад. Има сериозни промени във вътрешността на колата – по-спортни седалки и усъвършенствано окачване за по-добра управляемост.

Появата на новия спортен вариант Aveo RS на пазара е предвидено за 2012-а година. Главното преимущество на новия хот-хеч ще е неговата цена. При положение, че сега базовата цена на стандартния хечбек у нас е 19 450 лв, може да се очаква, че спортната модификация ще стане едно от най-достъпните ценово предложения в пазара на „адреналиновите“ хечбеци.