Екипажът на GLOBUL Rally Team Крум Дончев/Петър Йорданов очаква с нетърпение началото на рали Сърбия, втори кръг от българския шампионат. Сред причините е и голямата пауза в състезателния календар на първенството – началният старт рали Траянови врата измина преди повече от месец. Следващият кръг е в Сърбия и ще се състои в периода 24-26 юни 2011 г. като в момента се провеждат опознавателни тренировки на трасето.

Предстоящото издание на рали Сърбия ще има два центъра подобно на предходния сезон – Валево и Белград, където ще са сервизните зони респективно през ден 1 и ден 2. Церемониалният старт ще е в центъра на сръбската столица на 24 юни (петък) от 18 ч. местно време. Той ще бъде предшестван от административен и технически преглед по-рано същия ден. По време на същинското рали ще бъдат изминати общо 15 специални етапа като голяма част от маршрута е вече позната на участниците от миналата година.

В момента Дончев и Йорданов се подготвят за надпреварата, извършвайки опознавателни тренировки на сръбското трасе. Те вече описаха етапите от началния ден на ралито, а сега на дневен ред са втората серия отсечки. Междувременно по повод на надпреварата в Сърбия пилотът на GLOBUL Rally Team коментира:

Предстои ни страхотно състезание в Сърбия. Отсечките са познати на българските екипажи от миналогодишното издание на ралито. След направен тест на автомобила ни Пежо 207 S2000, сме доволни и склонни да мислим изключително позитивно за предстоящия старт. Още повече, след толкова голяма пауза между началния кръг – рали Траянови врата и предстоящия – рали Сърбия, очакваме с нетърпение отново да бъдем поставени в условията на състезателен уикенд.