GLOBUL и баскетболен клуб Евроинс Черно море организират турнир по стрийтбол на 25 юни (събота) във Варна.

Всеки отбор-участник в GLOBULBasket СтрийтФест ще се състои от двама непрофесионални състезатели и един баскетболист от Евроинс Черно море. Професионалният играч ще се състезава наравно с другите членове на отбора си, но няма да има право да бележи два поредни коша.

Турнирът ще се проведе на игрището на Варненска търговска гимназия (ВТГ) „Георги С. Раковски“ от 17.30 часа и в него ще могат да вземат участие до 16 отбора. Освен отборното състезание, GLOBULBasket СтрийтФест ще включва и конкурс по забивки.

Победителите в отборната надпревара и в конкурса за забивки ще получат смартфони GLOBUL Q1 Second Еdition. Наградата за отбора, спечелил второто място, е баскетболна топка с автографи на състезателите на Евроинс Черно море. Състезателите от отбора, класиран на трето място, ще спечелят шапки, фланелки и суитчъри от GLOBUL.

Всички желаещи да се включат в надпреварата могат да се регистрират на адрес http://globulbasket.info/ до 25 юни.

Специален гост на турнира ще бъде българската рап-звезда Мишо Шамара (Big Sha), а водещ ще бъде Борис Касиков, известен като репортер на телевизионното предаване „Господари на ефира”.  

GLOBULBasket СтрийтФест е част от взаимното партньорство между GLOBUL и Евроинс Черно море, което стартира през 2009 г.