Затвори очи и си представи, че има състезание от Формула 1 по улиците на София. От къде ще минават болидите? С лимитираната серия Megane Coupe Monaco GP, Renault предизвика феновете на Формулата като ги провокира да предложат своя маршрут и го публикуват на специално направената за това страница във Facebook!

Kрайният срок за участие в играта бе до 21 юни включително, a вчера избрано жури, в лицето на Георги Иванов – коментатор на Ф1 по ТВ7, Иван Тенчев – главен редактор на ClubS1 и Тодор Славов – автомобилен състезател с Renault Clio R3, с трето място в световния рали шампионат за млади пилоти през 2010, успяха да класират петте най-добри маршрута, които ще получат специални награди от Renault и ще продължат с участие във втория финален кръг. В него ще се заснеме обиколка на техния маршрут именно с лимитираната серия Моnaco GP.

Имената на петимата финалисти, представили най-интересен и подходящ маршрут за Формула 1 са: Александър Ананиев, Иван Павлов, Емил Пенчев, Веселин Петракиев и Боян Колев. Те ще се борят за финалния приз, които ще стане ясен в понеделник.

Активностите около модела Megane Coupe Monaco GP обаче не свършват до тук. От петък 24 юни отваря врати и едни уникален концептуален магазин Моnaco GP POP UP Store. Автомобилът ще бъде изложен цяла седмица на улица Солунска 8 с интересни активности, които ще се случват на място всеки един от дните от 24 юни до 2 юли.

Ето и някои от тях:

Петък, 24.06, 19:00 – откриване на концептуалния магазин Monaco GP POP UP Store, представяне на модела Renault Megane Coupe Monaco GP, представяне на 5-те маршрута от София Гран При и връчване на наградите.

Събота, 25.06, 18:00 – дискусия за квалификацията във Валенсия с експерти. След дискусията предстои игра, в която участниците ще трябва да познаят, кой ще се класира във Валенсия.

Неделя 26.06, 19:00 – теглене на петте печеливши от играта, обявена в събота, които се получат рекламни материали от Renault.

Събота, 02.07, 17:00 – дискусия в рамките на 1 час на тема двигатели, ралита, моторен спорт и моторния спорт в България.

Актуална информация ще бъде публикувана своевременно на страницата във Facebook – СОФИЯ ГРАН ПРИ: http://www.facebook.com/#!/sofiagrandprix
За Renault Megane Coupe Monaco GP
Renault те предизвиква: Формула 1 по улиците на София.

Renault Megane Coupe Monaco GP е създедена в чест на Монако – градът, който е символ на лукса, елегантността и моторните спортове. Автомобилът се предлага единствено в специална бяла перлена боя, 17” потъмнени алуминиеви джанти, декоративни елементи в перлено бяло и брилянтно черно, алуминиеви спортни педали, черна маска на предните фарове за мъгла, брандировка Monaco GP на седалките, стелките за пода и брандинг отвън.

Renault Megane Coupe Monaco GP е само за ценители, които искат красив и елегантен автомобил, който носи специфичния дух на Монако и легендарните му автомобилни състезания. А усещането за неповторимост ще се допълни и от плаката с пореден номер, доказващ лимитираната серия на автомобила.

В България моделът се предлага с 1,9 130 dci дизелов двигател с шестстепенна механична трансмисия на цена от 37 270 лева с ДДС с богато оборудване и доказал динамичните си качества, здравина и икономичност двигател на Renault.