Шествието премина изключително добре, без инциденти и с голям успех. Този път хората бяха още повече – над 150 души, дошли за да подкрепят каузата на Велоклуб „Устрем“, а именно ИСКАНЕ ЗА ДОБРИ ЕВРОПЕЙСКИ УСЛОВИЯ ЗА ВЕЛОТРАНСПОРТ ВЪВ ВАРНА.

Групата потегли в 19:00 часа след кратка реч за целите на събирането и инструктаж за безопасност. Шествието премина по маршрута на многократно обещаваната от кмета на Варна от 2007 г. насам велоалея. За съжаление и този път установихме, че има велоалея само до Нептун, но продължихме да търсим по обещания маршрут до спортния комплекс в кв. Младост. На паркираните на алеята автомобили (5 на брой) много от участниците залепиха стикери, на които пишеше „Паркирал си като ИДИОТ“, а в по-горната част където алеята липсваше всички скандираха „Къде ни е алеята“ и „Велоалея“. Всички бяха много разочаровани, че няма дори и помен от това да се строи велоалея. В крайната точка имаше отново кратка реч и дадохме информация на участниците какви събития организирани от Велоклуб „Устрем“ предстоят, след което се върнахме по маршрута.
Произшествия нямаше, дори и спукани гуми. За безопасността на колоната се грижиха двама полицаи, за което благодарим на Общинска полиция.

Исканията заради които организираме шествията са следните:
– Община Варна да започне да проектира и поетапно да строи система за велотранспорт във Варна обхващаща целия град
– Да се довърши велоалеята както е по проект
– Да се подобри качеството на велоалеята – да се монтират нужните знаци, маркировки и табели, да се сложат табели за велоалея и такива указващи, че е забранено за пешеходци, да се възпрепятства физически достъпа на автомобили върху велоалеята
– Да се подобри контрола на велоалеята – да се глобяват пешеходците и шофьорите паркирали на велоалеята
– Да се интегрира велотранспорта с другите видове транспорт
– Да бъдат поставени велопаркинги на популярните места във Варна, позволяващи сигурно заключване.

Участниците…