След 600 км и три дни, много прах и високи температури българските представители окупираха челните места на състезанието „Evia Rally Raid”. То бe втори кръг от “Balkan Rally Raid Cup” и в него участваха над 100 състезатели от Гърция, Австрия, Унгария, Чехия, Италия, Албания и България.

При автомобилите 4х4 в професионалния клас екипажът Траянов/Маринков с Toyota LC не остави шансове на конкуренцията и безапелационно грабна първото място. В класа на мотористите Пламен Йоцов с КТМ 530 в изключителна борба и силна конкуренция се класира трети в генералното класиране и втори в клас над 450 cc.

При четириколките (ATV & QUAD) Зорница Тодорова показа завидна форма и също не даде шанс на конкуренцията. С убедителна преднина грабна първото в клас си и първо място в генералното класиране, като с това отбеляза и третият си подиум от началото на годината в три състезания. Зорница води убедително и във временното класиране за „Balkan Rally Raid Cup”, като остават още две състезания до края на годината в България и Гърция.

Тодор Христов се класира втори в класа си въпреки проблемите с навигацията и челен удар с моторист в последния специален етап.

Следващото състезание в програмата за подготовка за „Dakar 2012” на Христов и Тодорова e в Румъния в края на този месец, кръг от Европейския Офроуд Шампионат.