За втора поредна година Ариана в партньорство с БФС провежда своя национален аматьорски футболен турнир в 9 града в страната – Ариана Аматьорска Лига. След успешния старт на инициативата и проведените турнири в Стара Загора, Плевен, Пловдив, София, Благоевград, Русе (предстои финала на 17 юли), идва ред на Бургас. Състезанието в Бургас ще се проведе в 2 етапа в 2 поредни уикенда (22-24 юли квалификации и 29-31 юли плейофи и финал). Спортен комплекс „Изгрев” (парк „Изгрев”) ще посрещне първия етап в турнира, а за плейофите и финала Ариана ще изгради специален мобилен стадион „Ариана Арена” с трибуни за 500 души в центъра на града на площад „Тройката”.

Най-продаваната бира от 2009 г. у нас отново дава уникалния шанс на един непрофесионален отбор да срещне футболния Шампион на България за сезон 2010/2011. От ръководството на Литекс споделиха, че с нетърпение очакват да бъде излъчен аматьорският отбор, с който ще премерят сили в турнира. Два отбора от Бургас – победителят и завършилият на 2-ро място, ще придобият право да представят града на финалите във Варна (03-04 септември) и ще се борят за голямата награда на Ариана – двубой срещу Литекс. На финалния турнир Ариана Аматьорска Лига ще излъчи 1 футболен талант измежду финалистите във всички турнири, който ще отиде на проби в лагера на Литекс.

Записването на желаещите отбори за участие в Бургас става в спортен комплекс „Изгрев”, а крайният срок е 18 юли 2011, до 12:30 ч. Срещите ще се провеждат на няколко игрища, на които ще вземат участие всички записали се отбори. Миналата година в Бургас участваха 76 аматьорски отбора с над 900 играча. Шампион на града стана отборът на „Бенмар”.

В тазгодишното издание на Ариана Аматьорска Лига организаторите очакват засилен интерес на любителската футболна общественост и са си поставили за цел да направят турнира още по-достъпен и популярен за всички желаещи. Ето защо форматът му е адаптиран към интереса на участниците и ще се проведе на 2 етапа – квалификациите с директни елиминации (участват всички регистрирани) и групова фаза (24 отбора, класирани от първия етап). От всеки град на провеждане на турнира ще бъдат излъчени аматьорски отбори, които ще се класират за големия финал. След разиграване на срещи между най-добрите непрофесионални отбори, в началото на септември във Варна ще стане известно името на аматьорите победители, които ще премерят сили с Литекс.

За да бъдат в течение с най-актуалната информация за Ариана Аматьорска Лига и любопитни спортни новини, футболните фенове могат да посетят: www.ariana.bg, както и да се присъединят към фен групата във facebook.