Fiat разпространи информация за лимитираната серия 500 First Edition, пилотен проект преди лансирането на модела 500 в Китай през септември.

В серията 500 First Edition са включени само 100 автомобила, всеки един от които декориран от пет млади китайски дизайнери. Възможност да закупи един от представителите има всеки клиент, подал заявка през периода до 15 септември. Бъдещите собственици ще бъдат определени с помощта томбола, като те ще имат възможност да заменят своята “стандартна” поръчка с представител на лимитираната серия 500 First Edition.

Представителите на 500 First Edition са решени в екстериор бяла перла, интериорът е с червена кожена тапицерия, а за задвижването се грижи 1.4 литров MultiAir бензинов двигател с максимална мощност от 101 консик сили. Предавателната кутия е шестстепена автоматична.

Китайските потребители имат възможност да избират между три нива на изпълнение на Fiat 500- Pop, Sport и Lounge, 12 екстериорни цвята, 9 комбинации на цветове и тапицерии за интериора.

През следващата година, в Китай ще бъде лансирана и кабрио версия 500C, след което местните ценители ще могат да закупят и такъв от серията 500 by Gucci.