volley-dobrudja-neftohimik

Лидерът във Висшата лига по волейбол при мъжете Добруджа 07 отстъпи с 2-3 гейма на тима от Суперлигата Нефтохимик 2010 в контролна среща, играна в зала „Добротица” в Добрич.  Домакините максимално затрудниха гостите от Бургас, като само липсата на опит и неубедителната игра в четвъртия гейм им попречи да се поздравят с успех.

Елитният тим, воден от добричлията Даниел Пеев, спечели първата част с 25-15 т., след което добруджанци обърнаха резултата в своя полза – 25-21 и 25-20 т.

Силната игра на възпитаниците на Георги Петров бе последвана от срив в четвъртия гейм, затворен от Нефтохимик с резултат 25-14 т.

Първоначално треньорите на двата клуба се бяха разбрали в третата проверка между отборите за последните два дни да бъде от четири гейма, но равенството изпрати срещата в тайбрек, който бургазлии спечелиха с 25-19, а с това и срещата с 3-2 гейма.

Даниел Пеев- треньор на Нефтохимик 2010:

„Трите контролни срещи бяха много полезни и за двата отбора. Ние имахме необходимост от мачовете в Добрич, тъй като следващата седмица се подновява първенството на Суперлигата. Лошото е, че около Бургас са малко отборите. Благодаря на Изида и на ръководството на Добруджа за поканата, тъй като преди старта щяхме да останем съвсем без мачове.

Отборът на Добруджа 07 приятно ме изненада с играта си. Резултати през есента също показаха, че този тим е израснал и заслужава да играе в Суперлигата догодина. Ако това обаче се случи ще са необходими нови попълнения, тъй като в елита нивото е малко високо”

 

Георги Петров – треньор на Добруджа 07

„И в тази среща редувахме силните със слаби игри. В началото не можахме да намерим нашия ритъм. Отдавам го на желанието да победим нашия съперник. За нашe щастие началния удар и блокадата сработиха във втория гейм. Публиката също много ни помогна. В третия гейм нашата добра игра се запази, но ритъма в четвъртия гейм бе нарушен. Поздравявам момчетата, че се бориха, както и публиката, че бяха с нас и в този ден. До началото на втория дял на първенството искам да направим още две контроли”.