След хаоса по трасето в етап 8 пилотите на Great Wall се представят още по-успешно и дори подобряват резултатите си

След изключително напрегнатия 8-и етап от рали Дакар 2013, в който част от състезателите бяха блокирани заради лошите метеорологични условия, успешно приключи 9-и етап от най-трудното състезание в света. Пилотите на Great Wall Hover Карлос Соуса и Джоу Йонг се изкачват с няколко позиции нагоре в класирането. Португалецът финишира 6-и, а неговият колега – 21-и. 
Във временното класиране пилотите на Great Wall Hover се класират в топ 20. Соуса отново заема 6-ото място, докато Йонг се издига с 1 позиция нагоре и става 20-и.
„Чувстваме изключително силен ангажимент като състезатели. Подкрепят ни много членове на екипа, които дават всичко от себе си. Това ни амбицира да се състезаваме не само за себе си, а и за целия екип.”, изказва благодарностите си към тима Соуса от името на двамата пилоти на Great Wall.
След най-дългия 9-и етап от състезанието пилотите са изправени пред предизвикателството на 10-и етап. Те ще преминат маршрута Кордоба – Ла Риоха, който има дължина 632 км, от които 353 км са състезателна отсечка.