Източник: www.honda.bg

Официалното представяне на PataHondaTeamза световния шампионат в Супербайк през 2013 г. бе във Верона по време на традиционното изложение MotorBikeExpo. Двамата пилоти на отбора са познатият Джонатан Рей и новодошлия в тима Леон Хаслам. Освен тях, пилоти на отбора са Лоренцо Занети и Михаел ван дер Марк, които ще карат за тима в клас Суперспорт.

Първият старт за тима ще бъде на Филип Айлънд на 24 февруари, когато започва световния шампионат в WSBKиWSS. По време на представянето феновете на тима и посетителите на салона имаха възможност да видят новите цветове на отбора, а също и новите машини – съответно HondaCBR1000RR и CBR 600 RR за двете серии. Новите цветове за този сезон са комбинирани с логата на двата нови спонсора – Pata и Tonello Energie.

Двамата пилоти – Рей и Хаслам – са във форма. Леон претърпя успешна операция на десния крак, който бе контузен при падане преди 11 месеца по време на предсезонните тестове на Филип Айлънд. По време на зимната пауза имаше достатъчно време да се възстанови.

Отборът след това замина за Херес, където направи двудневни тестове на новите модификации на Honda CBR 1000 RRпо време на зимната пауза. Промените са в много зони по машината, модифицирано е разпределението на теглото, подобрено е и окачването. Тен Кате пък направи ново развитие на двигателя, а от Honda редоставиха нова електроника за този сезон.