Старши треньорът на Ямбол намекна, че може и да има промени по състава

Втора поред тежка загуба записа отборът на Ямбол. След като изгуби гостуването си на Балкан преди седмица със сериозна разлика, сега същото се получи и при домакинството на шампиона Лукойл Академик. Съвсем естествено старши треньорът на тима Иван Чолаков не бе доволен от това, като пред ТВ+ дори намекна, че може и да има промени по състава:
„Първо трябва да кажа, че най-голяма вина нося аз. Отборът ми в този мач не представляваше нищо. Не умаловажам усилията на Лукойл, който е най-силният български отбор. Но ние, за да покажем такъв стил и такава игра, основна вина нося аз. Бъдещето ще покаже какво ще коригирам, за да не изглеждаме така, защото не е етично в залата да има 2000 човека и да покажеш такъв начин на игра – нито в защита, нито в нападение, нито в преходите – просто едно нищо, ние стояхме и наблюдавахме отборът на Лукойл как играе.
Основната вина е само моя предвид на това, че отборът не изпълнява това, което съм поставил. Миналата година имахме две победи над Лукойл Академик с игра и това се дължеше на дисциплина. Баскетболът е такава игра, че са необходими дисциплина, уважение между играчите, а ние в днешния мач не показахме това нещо.
Ще търсим корекции и в състава и в начина ни на подготовка. Не казвам, че ще се разделяме с някого, казвам само, че ще има промени. Може да привлечем някого, може и да се разделим, но за това ще преценяваме с ръководството.“

БГ баскет