Освобождаваме Девин Грийн, казва директорът и старши треньор на шампионите
Повече от успешен дебют като старши треньор на Лукойл Академик имаше спортният директор Сашо Везенков. Тимът победи Ямбол като гост с 21 точки разлика, а пред ТВ+ след края на двубоя той каза следното:
„Тук е мястото да благодаря на моя екип – Миро Ралчев, Георги Давидов и Иван Коцев, защото за една седмица не стават някакви коренни промени. Нашият отбор е много по-добър от Ямбол, но ние тук играем традиционно доста трудно. Не искам да казвам, че аз съм измислил топлата вода и за една седмица сме променили много неща, но момчетата имат нужда от спокойствие, трябва да си повярват и нещата ще станат.
Аз не мога да си обясна, че в България не може да играе всеки един от нашите играчи. Ние ще се опитаме да им дадем равно време на всички, а те да покажат, че наистина са готови да играят и да побеждават. Който не се старае в тренировките и подготовката просто няма как да играе.
Засега е доста необичайно за мен. От 11 години не съм сядал на пейката, но аз казах вече, че за мен е чест да водя такъв отбор. Всяка една загуба на Лукойл тук в България се приема като сензация и мисля, че нашият отбор не може да допуска това нещо.
Съставът е избистрен, а единственият който ще бъде освободен е Девин Грийн. Тази чест да бъда на тази позиция се пада на мен. Искам да благодаря на президента на клуба, че ми повярва, че мога да бъда и треньор и гледаме напред.
Тошко Стойков ще завърши сезона. И днес се видя, че е коренно променен. Тренира от две седмици, тъй като беше контузен. Ако той продължава така, а в него има баскетбол и ще бъде от полза и както и днес водач на този отбор.“

БГ баскет