30-членно жури ще избира Спортните таланти на „Еврофутбол“. Сред оценяващите са известни родни състезатели, треньори, общественици, представители на медийните партньори и на организаторите на инициативата. Председател на Групата на съветниците, както се нарича журито, е управителят на „Еврофутбол“ Екатерина Михайлова. Сред най-популярните атлети, дали съгласието си да се включат в програма „Спортни таланти“ за втора поредна година са Петър Стойчев и Евгения Раданова. Имената на останалите популярни състезатели и треньори организаторите предпочитат да запазят в тайна до приключване на оценяването. Те ще бъдат обявени следващата седмица, когато вече са поставили оценки на кандидатствалите участници в общонационалния конкурс по програма „Спортни таланти“.

113 атлети изпратиха документите си с искане за финансиране по програмата. До участие в конкурса са допуснати 103. Десет от кандидатите са отстранени поради несъответствие на документацията с изискванията на надпреварата. Въпреки това шест от тях ще могат да се включат в съревнованието за „Спортен талант на публиката“, което ще се проведе на сайта на „Еврофутбол“ – www.eurofootball.bg, от края на месеца.

 

Сред критериите, по които се оценяват проектите, са дали поставената цел, която се стреми да постигне кандидата, е ясно и конкретно формулирана, има ли кандидатът потенциал за професионално спортно развитие, дали е ясно формулирано какви ще са ползите от проекта и др. Важно за кандидатурите е и очакваните резултати да съответстват на целта на кандидата. Официалното обявяване на спечелилите проекти ще е в края на месеца на специална церемония в София.