Марина Стефанова БК АТИА,Славчо Кордев БК Корона и Валери Бобев БК Боляри взеха купите

На 16-17.02.2013 ББФ проведе IV кръг на Републиканското първенство по боулингза жени и мъже А и Б групи в 3 различни града в страната.

 

Жените премериха сили в Мега—Екстриймбоулинг в Скай Ситицентър,София.

13 жени от 5 клуба се бориха за купата.Резултатите на първите три в класирането бяха конкурентни на тези на мъжете от А група, които в същото време се съревноваваха в зала Корона, Благоевград.

Първоначално лидерство пое двукратната републиканска шампионка Мария Николова от БК Мега.След шест игри тя имаше 201,17 среден резултат и най- висока игра на този турнир при жените – 244точки. При следващите 3 игри втората Марина Стефанова от БK АТИА с 190,67 точки среден резултат, подобри играта си и с 197,33 поелидерството, а Мария с 188,08 отиде на полуфинална игра с третата в класирането – съотборничката си Елена Богданова. Мачът бе изключително оспорван и атрактивен – имаше много страйкове…и двете дами завършиха с по 3 страйка в десетия си последен фрейм, но в крайна сметка Елена взе победата с 202:182.

Финалът между лидерката Марина Стефанова и Елена Богданова бе изключително напрегнат.За съжаление те не успяха да покажат пред публиката най-доброто, на което са способни като резултат, но за сметка на това в последния фрейм…поднесоха драматична развръзка. Марина Стефанова завърши с 157 и на Елена Богданова бе нужно само да направи спеър и да вземе седма кегла, но тя я пропусна и загуби мача и купата с разлика от 1 точка.157:156!!!

 

1.Марина Стефанова БК АТИА

2.Елена Богданова БК Мега

3.Мария Николова БК Мега

4.София Христова БК Академик ВВ

 

 

36-те най-добри играчи в страната ни в момента се бориха за купатана А група(мъже).

Лидерът след първите 6 квалификационни игри – представителят на домакините Славчо Кордев постигна среден резултат от 206,33 .

Втори  бе Димитър Попов с 200.67

Трети с 196 среден и 254 в последната си игра – Бранислав Сергиевски от БК Магьосниците.

Николай Димитровот  БК Мега, който след класирането бе доста назад, но с изключителната си игра във втория ден и поредица от силни игри: 235, 207, 223, 218 се изкачи до третото място във временното класиране. Той отстрани мениджъра на залата Николай Мадолев с 222:198, което бе изключително силен резултат за сложното намазване от 43 фута, което организаторите от ББФ бяха избрали за този турнир. После преодоля втория след вече 12 игри, Димитър Поповот  БК Академик  ВВ с 176:171 и на финала бе спрян от Славчо Кордев с 180:160.

Славчо Кордев бе постоянен в играта си – с 190,92 среден за целия турнир той хладнокръвно надигра Николай Димитров на финала  и заслужено вдигна първата купа за своя клуб пред екзалтираната  публика.

 

 

Най-висока игра на турнира от 264точки постигна Вячеслав Бондарев от БК Боляри.

 

1.Славчо Кордев БК Корона

2.Николай Димитров БК Мега

3.Димитър Попов БК Академик ВВ

4.Николай Мадолев БККорона

 

Не само публиката в залата се наслади на финалната надпревара,мачовете и тук бяха излъчвани директно на http://www.livesport.bg/ от Филип Петрунов,а коментатор  отново бе бившия Президент на ББФ г-н Чавдар Велинов.

 

 

IV кръг на Републиканското първенство за Б група мъже се проведе в зала Галакси във ВеликоТърново.

24 представители на клубовете от страната(Варна, Велико Търново,Пловдив,София и Русе) се срещнаха там.

Великотърновци не се показаха съвсем като „любезни домакини“ след като трима техни представители окупираха трите челни позиции в надпреварата.Четвърти остана пловдивчанинэт Николай Александровот БК Акваленд и пети останаредставител на БК Максим,Варна – Атанас Атанасов.

Най-висока игра на турнира направи победителят – ВалериБобев – 236 точки.

Това бе неговия дебют за клуба му и той спечели първата си купа навръх рожденния си ден.

 

1.Валери Бобев БК Боляри

2.Уейн Фултън БК Боляри

3.Мартин Върбанов БК Боляри

4.Николай Александров БК Акваленд