50 лева и отлично познаване на способностите на три кучета от гонката с номер 5 в Ярмаут бяха достатъчни на столичанин, за да попълни месечния си бюджет с 4 567,50 лева от „Еврофутбол”. Участникът осъществи своя успех в букмейкърския пункт в бл.217 в ж.к. „Фондови жилища”. Той попълни в своя талон прогноза за 1-3 място, като посочи хрътките King Kate, Blackrose Paula и Hatmore Dean за свои фаворити. Като по команда, трите кучета финишираха точно в този ред на 462-метровото трасе. Коефициентът от 91.35, пък помогна сумата, която отиде в джоба на познавача да придобие четирицифрен размер.

Хиподрумът в Бел Вю бе другото място на Острова, което ще се запомни от участниците в „Еврофутбол” през вчерашния ден. Това важи с особена сила за майстор на прогнозите от Стара Загора, който „се пусна” на предвиждане за победител в тринадесетата гонка. Хрътката Ballyfinn Og наистина завърши първа на 470-метровата писта и така оправда очакванията на участника. Действието се разви в букмейкърския пункт на ул. „Христо Ботев” №4 в средногорския град.

ЕДНА СЕДМИЦА ДО ОБЯВЯВАНЕТО НА „СПОРТНИТЕ ТАЛАНТИ“ НА „ЕВРОФУТБОЛ“

 След една седмица, на 28.02.2013 г., „Еврофутбол“ ще обяви на официална церемония призьорите в програмата си „Спортни таланти“ за 2013 година. Събитието е от 11:00 ч. в Музея на спорта в гр. София, Национален стадион „Васил Левски“, ет. 2. На нея ще бъдат оповестени избраните за финансиране спортисти от Групата на съветниците и от организаторите на програмата – „Еврофутбол“ и партньорите от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). Призьорите ще получат своите символични чекове със сумите, с които се финансират след участието си в общонационалния конкурс, който се проведе от 10.01 до 03.02.2013 г. В него се включиха с проекти 113 индивидуални спортисти на възраст между 16 и 25 години, сред които и атлети с увреждания.

На церемонията освен стипендиантите и организаторите ще присъстват и членове на Групата на съветниците. Тя наброява 30 известни родни състезатели, треньори, общественици, представители на медийните партньори и на организаторите на инициативата. Председател на Групата на съветниците, както се нарича журито, е управителят на „Еврофутбол“ Екатерина Михайлова. Сред най-популярните имена, дали оценките си за кандидатствалите проекти за втора поредна година са Петър Стойчев и Евгения Раданова. Тази година към Групата на съветниците бяха привлечени и треньор № 1 на България за 2012 година – Михаил Таков и състезател № 1 с увреждания Стела Енева.