57 непрофесионални отбора се включват в петото издание на „Играй за своя клуб”

 10 непрофесионални отбора от А Югозападна футболна група ще получат по 16 представителни маркови екипа в рамките на инициативата “Играй за своя клуб”, която Пиринско стартира за пета поредна година. В надпреварата за наградите ще участват 57 местни тима, а резултатът отново ще определят феновете.

 

Според регламента поддръжниците гласуват за любимия си отбор с капачки от бутилки Пиринско 0,5л с надпис „ЕКИПИ“ в специална кутия, поставена в съответното населено място. Надпреварата стартира на 1 март и ще продължи два месеца. Десетте отбора с най-активни фенове, които успеят първи да напълнят контейнерите, получават професионална футболна екипировка.

 

„Играй за своя клуб” е още едно доказателство за силната връзка между футбола и бирата. В този случай обаче местните футболни клубове могат да разчитат и на истинска подкрепа от приятелите си. Затова и интересът продължава да е толкова силен вече пет години”, обяснява Николета Йорданова, Бранд мениджър на Пиринско в Карлсберг България.

 

Вече близо половината от отборите в региона са получили награди в рамките на инициативата “Играй за своя клуб”. В предходните издания феновете оборудваха любимите си тимове с професионални футболни обувки, топки, представителни екипи и ветровки.