35 години изминаха от трагичната смърт при самолетна катастрофа, на път за Полша, на двете варненски гимнастички з.м.с Румяна Стефанова и м.с. Албена Петрова, възпитанички на заслужилата треньорка Мария Чиприянова, донесли многобройни спортни успехи и слава на България и гр. Варна. В тяхна памет през 1979 г., ЖСК “Спартак” гр.Варна, става инициатор за провеждането на турнир по художествена гимнастика – “ РУМИ И АЛБЕНА ”. През 1995 г. турнирът прераства в международен под ръководството на СК “Чар-ДКС”.

За 17 път чрез международния турнир “ Руми  и  Албена ”, СК ”Чар – ДКС” засвидетелства почит и светъл спомен към елитните ни гимнастички  Руми и Албена.  Г-жа Чиприянова сподели «Мъката ми за тяхната трагедия е неутешима! Искрено съчувствам на близките им!»

На 23 – 24 март 2013 г., в Конгресна зала на Двореца на културата и спорта, ще покажат своите съчетания гимнастички от чуждестранни отбори и от най-силните български клубове. Те ще амбицират много малки момичета да бъдат упорити и безотказни в избрания спорт.Чрез  художествената гимнастика те ще израстнат здрави, красиви и силни личности.

Турнирът е посветен и на 60 годишнината на Варненската художествена  гимнастика. Състезанието се организира със съдействието на Община Варна.