Източник: www.nissan.bg

Delta-ADR ще се състезава с два G-Drive Racing Oreca LMP2 автомобила, задвижвани от Nissan Nismo

Влизането на G-Drive Racing във FIA World Endurance Championship (WEC) бе обявено като официален партньор на Nissan за 2013. Отборът Delta-ADR ще участва с два руски G-Drive брандирани Oreca LMP2 автомобила, задвижвани от Nissan Nismo. Отборът ще направи пълна програма в шампионата WEC и ще участва в световноизвестното „24 часа на Льо Ман“ през юни.

Опитът на Delta-ADR е неоспорим. С множество полпозишъни и победи в 2012 FIA World Endurance Championship, базираният до „Силвърстуон“ отбор завърши миналия сезон на вицешампионското място в преследване на LMP2 трофея и тази година ще гони крайния успех с подкрепата на G-Drive и Nissan.

Дарен Кокс, Дикектор на Nissan Global Motorsport, коментира: „Много сме щастливи да приветстваме горивото G-Drive от „Газпром нефт“ в състезателното семейство на Nissan. И двете компании имат дългосрочни цели за успехи на пистата и правят всичко необходимо да се уверят, че и представянето извън пистата е на нивото на представянето, което очакваме тази година от G-Drive Racing. Нашата програма „Powered by Nissan Nismo“ е много важна за нас и сме много щастливи, че тя ще бъде представена на най-високо ниво от G-Drive Racing.”

Тим мениджърът на Delta-ADR Симон Доусън коментира: “Макар да имахме много силна първа година, за нас е важно да минем една стъпка по-напред и да атакуваме шампионата с два автомобила. Има силна конкуренция, но сме уверени, че с подкрепата на G-Drive Racing и Nissan ще можем да постигнем целите си.”

Партньорството Nissan-Gazprom се разпростира извън FIA World Endurance Championship, тъй като брандирането G-Drive ще е на видно място и върху Nissan GT-R Nismo GT3, пилотиран от победителя в руското издание на GT Academy Марк Шулжитский, който ще се състезава в Blancpain Endurance Series in 2013, илюстрирайки ангажимента на двети компании в развитие и насърчаване на младия руски състезателен талант.

Пилотите, които ще се присъединят към Роман Росинов в G-Drive Racing, ще бъдат потвърдени по време на пресконференция в Москва преди първия за сезона кръг на „Силвърстоун“.