КВАЛИФИКАЦИОНЕН ТУРНИР

ОТ ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОДНА ТОПКА ЗА „МОМЧЕТА”/родени през 1999, 2000 год. и по-малки/ – 15-17 МАРТ 2013 год. – БАСЕЙН”ДИАНА”-СОФИЯ

 

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА ТРИТЕ НАЙ-СИЛНИ ВАРНЕНСКИ ОТБОРА – „ВАРНА”, „АКВА-СПОРТ” и „КОМОДОР” СЕ КЛАСИРАХА В ПЪРВАТА ШЕСТИЦА ЗА ФИНАЛНИЯ ЕТАП

 

КПС”ВАРНА” И СК”АКВА-СПОРТ” С НАЙ-ГОЛЕМИ ШАНСОВЕ ЗА ШАМПИОНСКАТА ТИТЛА

 

КАПИТАНЪТ НА КПС”ВАРНА” – ДАНИЕЛ ДИМИТРОВ Е ГОЛМАЙСТОР НА ТУРНИРА

 

БИТКА ЗА ДОМАКИНСТВО ЗА ДВАТА ФИНАЛНИ ТУРНИРА МЕЖДУ ВАРНА, СОФИЯ И БУРГАС

 

В събота и неделя -15-17 март 2013 год., 50 метровия покрит басейн”Диана” в София бе домакин на Квалификационния турнир по водна топка за „Момчета”/до 14 години – родени през 1999, 2000 год. и по-малки/.

За първи път през последните 10 години в ДП на тази възраст взеха участие 12 клуба от петте водещи центъра по водна топка в страната – София, Варна, Бургас, Враца и Кърджали.

С решение на БФВТ в ДП за 2013 год. не бе допуснат за участие новосформираният варненски отбор – СК”Тича”. Най-старият варненски клуб по водна топка – „Ч.Море1948” също не успя да сформира отбор в тази възрастова група.

 

Дванадесетте български клуба, участници в тази възрастова група бяха разделени в 2 квалификационни групи, като класираните на първите три места в двете групи формирахат първа шестица, а вторите три отбора играят за класиране от 7-мо до 12 място в два финални турнира.

 

След изиграване на всички 30 мача в двете квалификационни групи, крайното класиране придоби следния вид:

 

ГРУПА”А”

 1. КПС”ВАРНА”
 2. КВТ”ЛОКОМОТИВ-Н.НАНОВ”-СОФИЯ
 3. КВТ”КРАСНА ПОЛЯНА”-СОФИЯ
 4. КВТ”СЛАВИЯ”-СОФИЯ
 5. КВТ”БОТЕВ”-ВРАЦА
 6. КВТ”АРДА-УНИКУМ”-КЪРДЖАЛИ

ГРУПА”Б”

 1. СК”АКВА-СПОРТ”-ВАРНА
 2. КВТ”ЧЕРНОМОРЕЦ”-БУРГАС
 3. КВТ”КОМОДОР”-ВАРНА
 4. КВТ”БОТЕВ2000”-ВРАЦА
 5. КВТ”ЛЕВСКИ”-СОФИЯ
 6. КВТ”ЦСКА”-СОФИЯ

 

В предстоящите два финални турнира за класирането от 1-во до 6-то място ще участват отборите на „Варна”, „Аква-спорт”-Варна, „Локомотив”-София, „Черноморец”-Бургас”, „Красна поляна”-София и „Комодор”-Варна

Трите варненски отбора ще кандидатстват за домакинство във Варна на вторият финален турнир от 27 до 29 септември на който ще бъдат връчени отличията от ДП за 2013 год.