Варненските състезатели по спортна гимнастика на „Интеркомгруп Черноморски юнак” буквално „размазаха” останалите участници на ДП, което се провежда в Пловдив. Варненци участват с 5 отбора и спечелиха и в петте възрасти златните отличия. Отборно варненци са шампиони при мъжете, жените, младежите, кадетките и юноши/девойки.

Драгомир Пеев е със сребро при мъжете, а Христос Маринов остана 6-ти. Поради контузии на състезанието не участваха Велислав Вълчев и Едуард Радев. При младежите бронз за Божидар Тодоров, Георги Димитров е 6-ти, а Виктор Стоянов е 7-ми. Юноши старша възраст: Денислав Дамянов е 4-ти, а Станислав Василев е 6-ти.

 

Кадетки:

Радостина Тодорова-златнен медал

Габриела Петрова-сребърен медал

Деница Нестерова, 6-та

Кремена Евгениева, 7-ма

 

Девойки, ст.възраст:

Деница Иванова, 7-ма

Яница Добрева

Жени:

Яница Добрева-сребърен медал

Ина Димитрова, 5-та

Ирина Георгиева, 6-та

Треньорки на женския профил са Росица Великова, Йордан Павлов и Калина Каменова. Треньорите в мъжкото направление са Тодоро Тодоров,  Сергей Стоянов, Евгени Радулов, Митко Кърджалийски и Димитър Стоянов.

Варненските отбори нямаше как да пътуват и да участват на състезанието, ако нямаше финансовата подкрепа на Павлин Николов, управител на „Интеркомгруп”, който покри всички разходи.

Тодор Тодоров/дясно/ и Велислав Вълчев, който пропусна шампионата