Управителният съвет на БФБаскетбол се събра на свое редовно заседание днес.
По т. 1 от Дневния ред УС прие Годишния финансов отчет за 2012. По т. 2 единодушно бяха приети промени в разпределението на годишните финансови средства за дейност през 2012г. на баскетболните клубове. Пълната таблица и разпределението на средствата по клубове можете да намерите на официалната страница на БФБаскетбол:

http://www.basketball.bg/images/stories/%D0%A1%D0%9F%D0%98%D0%A1%D0%AA%D0%9A.pdf.

Управата даде предложения към Дисциплинарната комисия към БФБаскетбол за някои промени в Дисциплинарния правилник. Предложение за корекция има за
„Да се махне прогресивната такса за техническо нарушение и да остане фиксирана глоба в размер на първата сума в настоящия текст; Да се предвиди текст, в който да се уточни, че за дисциплинарни нарушения до ДП се наказва БК, а не персонално нарушителя; Да се уточни текста на чл.33 от ДП; Да се предвиди долна граница на размера на глобите, които не са с фиксирана сума.“
УС прие единодушно за член на федерацията БК „Марек“ Дупница“.
Решено бе тазгодишното издание на турнира за купата на БФБаскетбол да се проведе в Благоевград. Участие вече потвърдиха и подадоха заявки първите четири отбора от класирането в Държавното първенство за мъже, А група – Casino Capitol Спартак, Икономически институт Варна, УСК Академик Благоевград и Тракийски университет (Стара Загора). Надпреварата ще се проведе на 12 и 13 април. Програмата ще намерите като приложение.

УС остави без разглеждане Жалба с вх. н.15/20.02.2013г. от  Председателят на БК Хасково 2012 Георги Гелов, тъй като съгласно чл. 23 ал. 6 и ал.7 от Устава на БФБаскетбол решенията на Арбитражната комисия могат да се обжалват пред Българския арбитражен съд по спорта, когато са от неговата компетентност и при съгласието на двете страни по спора, както и може да се обжалват по съдебен ред.

С 8 гласа „За“ и 1 „Против“ бе решено да се промени датата на Мача на звездите. След разглеждане на мотивирано искане на организатора, бе определено срещата да  се проведе на 26 април вместо на 30  март.