Девойките старша възраст на Добруджа 07, водени от Милена Маринова, се класираха за финалите на държавното първенство по волейбол. Това стана след категорична победа с 3-0 гейма над Етрополе в Бургас, като в отделните части добричлийки оставиха съперничките си на 14, 9 и 25 т.

Финалната фаза на шампионата ще се състои от 1 до 5 април в София, като девойките на Добруджа 07 са в една група със съставите на Левски волей, Казанлък, Спартак (Плевен) и отбор от квалификационния турнир в Разлог.

„Поздравявам момичетата за успеха, който постигнаха. На години реално те са волейболистки младша възраст, но с много труд в тренировките, вяра и воля за победа, показаха, че могат да мерят сили и с най-добрите при по-големите. По този начин доказахме и на себе си, че всяка мечта може да стане реалност. В такива моменти оценяваме, че всяко лешение е заслужено, когато постигнем целта си. Така след повече от 10 години Добрич отново има финалист във волейбола при девойките”, заяви за пресцентъра на „Изида” и ВК „Добруджа 07” треньорката Милена Маринова.

 Юношите младша възраст на Добруджа 07 постигнаха третата си поредна победа с 3-0 гейма в група 1 на регион „Добруджа“ – първи етап от Държавното първенство в тази възрастова група. Възпитаниците на Генчо Цветков се наложиха над варненския Перун с 25-16, 25-19 и 25-12 точки, като по този начин те се класираха на финалния турнир на региона. Припомняме Ви, че преди това добричлии постигнаха чисти победи в зала УСШ над съставите на Родина (Суворово) и Черно море БАСК (Варна).

Съставът на Добруджа 07: Ивайло Калев, Диян Христов, Александър Тосев, Владимир Тодоров, Иван Славов, Даниел Иванов, Искрен Манев, Радослав Кулев, Петър Недев, Петър Атанасов.

„Поздравявам момчетата за трите убедителни победи. Мога да отлича добрата игра на разпределителя Иван Славов, която даде възможност да се изявят всички нападатели. Успехите бяха постигнати и благодарение на доброто посрещане на Александър Тосев, Ивайло Калев и либерото Радослав Кулев”, заяви за пресцентъра на „Изида” и ВК „Добруджа 07” след турнира в Добрич треньорът Генчо Цветков.