Георги Гочев трябваше да се бори със сериозна конкуренция от Румъния на състезанието по мотоциклетизъм в с. Порой. Със стискане на зъби той успя да го направи, въпреки че кара със счупена ръка. Конкуренцията беше жестока. Състезатели от  Унгария, Македония, Сърбия, Гърция и естествено от България. По време на лагера в Испания Георги Гочев чупи ръка – една кост на китката, която се оказа най-трудно зарастващата поради факта , че почти няма хранене и калциране като в повечето случаи се налага операция. Днес ще бъде направена снимка на ръката за да се разбере какво е състоянието.

Тази година има нов регламент-вече в края на сезона не се махат два лоши манша както беше досега. Поради този факт ръководството на варненския клуб „Крейзи фокс” реши Гого да участва. Свалиха гипса само за състезанието, ръката  беше шинирана и той кара внимателно, колкото да завърши поне в 20-цата. Бяха подадени само 20 заявки за участие в класа. От тази година Георги Гоченв ще кара в кралския клас при мъжете- МХ 1.

Трасето в с. Порой е е пясъчно и много трудно. Гочев-младши стартира от трета позиция и поведе със страшно темпо. Водеше до 10-тата минута, но болката явно ставаше все по-осезаема и той забави темпото в следствие на което започнаха  да го настигат и успяха да го изпреварят само трима до края на манша, който бе 30 минути. Георги Гочев завърши 4-ти.

Втория манш бе след всички други класове – трасето стана много тежко ( коловози, дупки и развалени елементи). На почивката ръката на Гочев бе замразена и му бяха дадени напътствия да намали темпото.Въпреки това той направи страхотен старт и поведе колоната. Бори се страхотно 30 минути, като  за малко не изпусна кормилото на един от скоковете и се презими извън пистата, но бързо се върна отново на трасето. Завърши 5-ти. В крайното класиране е 4-ти.

Вторият кръг е в Македония следващата седмица.След това има пауза от три седмици. Тази година напдреварата включва осем кръга в Източно европейското първенство и девет в републиканското.

Георги Гочев има своите шансове.Добре е подготвен и е почти сигурно, че ще влезе в тройката, ако няма контузии. Може да атакува и първото място, потенциал за това има.

Иначе мотополигонът в село Порой, община Поморие посрещна над 150 състезатели от различни европейски държави. Събитието беше открито официално от кмета на Община Поморие Иван Алексиев, председателя на Общински съвет Поморие д-р Милена Енева, заместник-председателя Неделчо Стайков, представител на Европейския мотоциклетен съюз, президента на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов, вече бившия народен представител д-р Галина Милева и заместник – областния управител Атанас Терзиев.