Източник: www.nissan.bg

Новият канал ще отведе зрителите в YouTube зад сцените на спортните дейности на Nissan и ще показва новите продукти на компанията,
брандирани с логото Nismo

Лансиране на нов ТВ канал в YouTube, NISMO.TV
Легендарният състезателен Nissan GT-R ще носи YouTube брандинг
Фокусирано съдържание, което ще даде безпрецедентен достъп до моторспортното съдържание
Фокусиран към феновете подход, който ще привлече нови почитатели на автомобилния спорт
Ще бъдат добавени нови функции, включително излъчване в реално време в интернет
Днес, Nissan обяви ново сътрудничество с YouTube, което ще включва най-голямата в света дигитална програмна платформа под формата на нов канал – NISMO.TV. Каналът ще стартира през април и ще създава, ще събира и ще излъчва световната спортна програма на Nissan Motorsport.

Nissan ще следи своите моторспортни събития 52 седмици в годината и постоянно ще предоставя на зрителите си в YouTube достъп „зад сцената“. Освен по-традиционното отразяване на състезанията, във фокуса на вниманието ще бъдат проекти като експерименталния електрически болид за „24 часа на Льо Ман“, както и пренасянето на виртуалните състезатели директно на пистата в GT Academy.

Като част от сътрудничеството ще видим логото на YouTube върху колите на Атлетите на Nismo, които ще се състезават в различни европейски престижни надпревари със своите Nissan GT-R Nismo GT3 автомобили.

YouTube Nissan GT-R ще участва в Blancpain Endurance Series и в новите за сезон 2013 серии FIA GT. Автомобилите ще бъдат в ръцете на състезатели от революционната програма за откриване и развитие на пилоти – GT Academy. Лукас Ордонез се състезава за Nissan по целия свят, след като спечели GT Academy през 2008. Във FIA GT Series към Лукас ще се присъедини редовния пилот на Nissan Алекс Бункомб, докато за по-дългите Blancpain Endurance Series състезания – един от най-новите Атлети на Nismo, американецът Стив Дохърти, който ще оформи пилотския екип.

NISMO.TV ще следва подвизите на Атлетите на Nismo – победителите в GT Academy, които се превърнаха от PlayStation геймъри в истински пилоти – илюстрация на това, че преминаването от виртуалния в реалния състезателен свят, от PS3 до подиума, сега е истински път към силно конкурентния свят на автомобилните надпревари.

Джули Кикла от YouTube коментира: „Изключително сме щастливи да приветстваме NISMO.TV в YouTube платформата; работата с Nissan в това пространство за генериране на съдържание допълва по вълнуващ начин съществуващото ни съдържание от автомобилен спорт, който бързо се превръща в ценен жанр“.

„Чрез лансирането на NISMO.TV в YouTube създаваме нов начин за генериране на моторспортно съдържание и пренасянето му отвъд чистите фенове, до едно истинско световно ниво. Това ново сътрудничество с YouTube, подобно на сътрудничествата ни с Gazprom Neft и PlayStation, показва как ще изглежда новото поколение маркетинг, свързан с автомобилния спорт,“ коменира Дарен Кокс, Директор на Nissan Global Motorsport. „Иновацията е това, което Nissan прави най-добре и с YouTube можем отново да нарушим установените правила, когато стане въпрос за въвличане на нашата публика в действие: настоящите и бъдещите фенове на автомобилния спорт. Няма по-добра платформа за нашето съдържание от YouTube, затова сме развълнувани да видим докъде можем да стигнем с NISMO.TV.“, добави той.