logo priyateli na moreto

Като част от проект „ДЕТСКО МОРСКО УЧИЛИЩЕ“, на 28 април 2013 г., МК „Приятели на морето” проведе състезание по подводен спорт в басейн „Приморски”. Участват 30 деца , които вече трета година са включени в дейностите по проекта. Момчетата и момичетата се състезаваха в две дисциплини – 25 м. под вода със задържано дишане и 50 м. комплексна водолазна дисциплина.

От момичетата на първо място се класира Мая Константинова, а от момчетата Кристиан Станев.

В рамките на проекта 40 варненски деца и младежи, включително и такива в риск преминават през обучения по морски спортове – обща морска подготовка; обучение по плуване и гмуркане; обучения по ветроходство и уинд сърф; начално водолазно обучение.

Дейностите, заложени в проекта са иновативна възможност за социална интеграция на непълнолетни с противообществени прояви и деца в неравностойно социално положение, чрез атрактивни занимания по морски спортове.

Проектът  се реализира по програма за  развитие на деца и младежи „Дъга“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, финансово подкрепена от Фондация „Оук“, Швейцария и Фондация „Велукс“, Дания.

          За контакти: 0889 818 727 – Дарина Иванова, ръководител проект.