Каменица фен къп

Стадион „Локомотив” в морската столица посреща футболното шоу

Бивши футболисти детронираха шампионите, ще гонят само победи до Рио

 

Варненският стадион „Локомотив” стана арена на бразилските фуболни емоции в регионалния полуфинал от тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа. В съботните следобедни часове стартира битката за регионалния трофей и двете квоти за Националния финал, които ще дадат шанс на двата най-добри тима от Варна, Дорбич и региона да останат в битката за Рио.

Шампионите на Фен Купа 2013 ще посетят мач на митичния стадион Маракана във футболното сърце на Бразилия, а за първи път в историята на турнира заедно с тях ще пътува и един фен, като наградата за него е да вземе със себе си и двама приятели.

Сериозна заявка в битката за първото място даде отборът на Ветерани (Черно море), който миналата година отпадна драматично след дузпи. Тази година отборът на Милен Петков, Вальо Станчев и Пламен Тимнев се доказа още на квалификациите и отстрани настоящия регионален шампион ФулМакс. Предварителната схема премина при огромен интерес, а общият брой участващи отбори беше близо 200. От тях само 32 продължиха битките на стадион „Локомотив”, а в неделния следобяд един от всички тях ще вдигне регионалната Фен Купа.

По традиция емоциите не бяха само на терените, но и около тях. Варненци поеха по „Пътя до Маракана” и вече очакват с нетърпение името на щастливеца, който ще прави компания на шампионите в екскурзията до Рио. Лесните футболни игри във Фен Корнера са забранени за участници в турнира, а един зрител, който се престраши да пробва и има малко повече късмет, може да разнообрази варненския плаж с този на Копакабана.

Допълнителните игри на Kamenitza Фен Купа и партньори – Точен шут, Силен шут, Бърза връзка и Фен Студио Фиеста са в очакване на фенове, като за най-добрите има множество подаръци от оригинални фен аксесоари до 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели. За първи път в настоящото издание на турнира на стадион „Локомотив” ще дебютира уникалният паркур на партньорите от adidas – специална платформа за демонстриране на прецизен шут. Всеки участник или зрител осмелили се да покажат уменията ще имат възможност да получат награди от спортния бранд.

Заедно с водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев, момичетата на Kamenitza Фен Купа и музикалните хитове от специалната брази-селекция на Фен Купа 2013 настроението ще остане на много високо бразилско ниво до късно тази вечер, а футболните емоции ще ескалират утре, когато турнирът ще премине към директните елиминации и определянето на поредните два отбора с шанс за пътуване до митичния стадион Маракана в Рио де Жанейро. Подробностите можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница www.kamenitza.bg/FanCup.

Каменица фен къп 2

19 май (неделя)

·         09:00 – 15:00 ч. – мачове от програмата на турнира – групова фаза и директни елиминации

·         10:00 – 14:00 ч. – допълнителни серии на игрите, томболи за допълнителни награди

·         14:00 ч. – финал на „Точен шут”

·         15:30 ч. – финален мач за излъчване на регионалния отбор – победител

·         16:10 ч. – церемония по награждаване на победителите