Григор Димитров

Един от очакваните силни „млати талани” на Ролан Гарос тази година се казва Григор Димитров.На турнира в Монте Карло той за първи път стигна до ¼ финал на турнир от веригата Мастърс, като победи състезател от топ-10 и спечели сет на Надал.Подвигът на Гришо обаче не приключи до тук. Две седмици по-късно в Мадрид на същия турнир, той победи Новак Джокович. Световната преса постоянно го сравнява с големи звезди, а последно време и с това което прави неговата приятелка-Маша. Тук сравненията обаче са нереални. На същата възраст – 22 години, Шарапова вече имаше 3 Шлема.

 

 

 

 

Милош Раонич

Един млад канадец Милош Раонич, вече трета година стига до полуфинали на турнира в Барселона. Спечелин полуфинал обаче не означава нищо, но за трета поредна година все пак е нещо.Раонич се очертава, като голяма бъдеща звезда.Той „расте” правилно на корта, а силата му е в мощното подаване, важно оиръжие в съвременния тенис.

 

 

 

 

Ежи Янович

 

 

 

 

 

Ежи Янович, ..да точно той е състезателят, който прави силно впечатление с изявите си и характера си на корта.Той се „заяви” още миналата година, когато след квалификация стигна до финала на парижкия Мастърс.Момчето нямаше много пари/достатъчно/  за да стигне до турнира в Австралия, но събра 235 000 в париж, завърши сезона в топ-30 и подписа договори с Адидас и Пежо. Вижда се, Ежи върви напред.

 

 

 

 

 

Беноа Пер

 

 

 

 

 

 

Той не е толкова млад, на 24 е и въпреки това не е чак толкова забележим. Беноа Пер не е печилил титли, играл е на финали на не чак толкова силни турнири. Не е демонстрирал кой знае какви качества на корта и е стигал до №32 в ранглистата.На двойки обаче на турнира в рим стигна до полуфинал, прегази Дел Потро и Федерер. „Висок е, подава сериозно и е доста неудобен”, казва за него Федерер.

 

 

 

 

 

 

Симона  Халеп

 

 

 

 

Единствената представителка на нежния пол сред очакванията на Ролан Гарос, сред подрастващите звезди се казва Симона Халеп. Преди 4 години с хирургическа намеса намали гърдите си, защото буквално я задушаваха на корта. Сега нещата не са по-добре, но видимо е „скочила” в развитието си. На този етап не гърдите са повод за коментари свързани с нейното име.На турнира в Рим 21-годишната румънка от квалификация стигна до  полуфинал, където отстъпи на Серина Уилямс. Халеп е истински пример на това, как умно да се използва цялото поле на корта и да разчиташ на слабата тактика на съперника.