регата Black Sea International Regatta 1

BLACK SEA INTERNATIONAL – LZ Yachting аристократично отстъпиха първото място на дисквалифициран румънски отбор

LZ Yachting заеха първо място в Международната регата „Black Sea International 2013” в IRC Cruising 1. Варненските асове вдигнаха купата след дисквалифицирането на румънците с лодка „Hakuna Matata”, които финишираха първи, но нямаха състезателен сертификат, което ги изхвърли от почетната стълбичка. Лъчезар Братоев и компания обаче показаха аристократизъм и минути след като вдигнаха купата я подадоха на съдиите и пожелаха тя да бъде предадена на румънските им колеги, които отплаваха по-рано за северната ни съседка.

Печатна грешка на транспаранта развесели яхтсмените от България и Румъния, които проведоха днес финалните гонки от престижното съревнование, стартирало на 23 май в Мангалия. При предпечата дизайнерите вместо годината 2013-та бяха обърнали цифрите и изписали 2103-та, което даде повод за много усимвки.

Над 20 лодки се впуснаха в надпреварата по обяд и повече от 4 часа пориха вълните в акваторията на варненския залив. Оспорваната битка завърши без инциденти. Сред гостите на съдийското корабче бе Милош Ничич, маркетинг репрезентатив на луксозното яхтено пристанище в Халкидики Sani Marina. Ничич остана очарован от видяното и обеща отново да посети родината ни.

Малко след 18 ч. на Морска гара се състоя официалната церемония по награждаване на победителите, а вечерта завърши с коктейл и парти за екипажите.