Калоян Иванов

30-годишният варненец Калоян Иванов има в ММА-клетката 1 професионален мач, в който е победител. Той ще се бие професионално в гала-вечерта Cage of Glory 4 в Обзор на 13 юли в кат. над 93 кг срещу Борис Иглев (София).

 

 

– Здравейте, как влязохте в семейството на бойните спортове?

– От рано започнах да тренирам борба при Георги Калчев. Нямах сериозни успехи, не влязох в Спортното училище и се отказах. После се насочих към кик-бокс и муай-тай. Там нещата потръгнаха. Направих няколко “удара» в аматьорски състезания на местно ниво. Участвах в началото на века в първото профи К-1 състезание в България в тежка категория. И спрях да се занимавам за доста време. През 2006 г. се се подготвях за ММА-турнира Lord Of The Cage. И продължих да тренирам само за себе си.

– Сега при кои треньори се подготвяте?

– Персонално тренирам – граплинг и джиу-джицу Йордан Йорданов в клуб “Събмишън”, а по бокс е Пламен Йонков. И общо взето тези двама специалисти ме вкарват във форма. Ходя и в залата на “Боил”, в Техническия университет. Старая се много да не научават за мен какво правя, виждам, че и Борис Иглев го прави. Стремим се да не изтича информация за класата ни.

– ММА как излезе на преден план?

– Това е комплексен спорт, който съчетава няколко стила. Той добре се вписва в съвременния начин на живот. Най-адекватната дисциплина за улицата, ако потрябва самозащита в реална ситуация. Любими бойци са ми Мат Митрион, Дос Сантош…

– С турнира Cage of Glory 4 кое Ви свърза?

Аз реших сам да потърся организаторите от тази верига. Бях се поизоставил, но реших да направя нещо. Затова се стегнах и се радвам на получения шанс. В тежката категория (в момента съм над 109 кг, но ще смъкна до 105 кг) е и най-отговорно, но и атрактивно. Гледах последната гала в Двореца на културата и спорта, което допълнително повлия на решението ми.

– Информацията Ви за Борис Иглев?

– Не мисля, че опонентът ми е особено голямо име. Загубил е последните си 2 срещи, доколкото знам. Мисля, че лесно мога да го неутрализирам както на земя, така и в стойка. Старая се да пазя в тайна техниките, за да не предопределям предварително логиката и развитието на двубоя. Това, че битката е в Обзор е още по-добре за мен. Там ще има сериозна варненска агитка, което допълнително ще ми повиши настроението в клетката.

– Целите Ви при евентуален успех на 13 юли?

– Победя ли в Обзор, смятам да се пробвам в международни срещи. Дано и от Cage of Glory ми помогнат, засега им благодаря, че ми гласуваха доверие. Тук няма голям набор състезатели за профи-мачове, затова за мен развитието го виждам срещу противници извън България.

 

 

Боен клуб ТИМ – гр. Варна

Адрес: бул. „Цар Освободител“ №:76 Г

(сградата на Териториална проектантска организация)

тел. за контакти:

Димитър Урумов – 0888 306 333

Зала – 052 602 413