drift

В София за първи път беше домакин на Red Bull Cark Park Drift. Шампионатът за таланти в дрифта се проведе на бул.“Черни връх“ и събра десетки хиляди фенове на автомобилните спортове и високия адреналин.

За титлата се води оспорвана борба между най-силните пилоти в България. Сред четвърт финалистите останаха Красимир Стефанов, Александър Язов – Матрицата, Волен Василев и Павлин Пенев, които са и най-признатите местни състезатели.

Оранжевата Toyota Supra на Красимир Стефанов надмина всички с 287 точки. Едва три точки по-надолу, с 284 точки, на второ място се класира Александър Язов с BMW E30 344i. И на трета позиция остана Волен Васил с неговото Audi 100 Quattro с 271 точки.

Носителят на титлата Drift King, Красимир Стефанов ще представи България на световните финали Red Bull Car Park Drift в Дубай през ноември 2013 година. „Възможността да се докосна до световни атлети в спорта и да премеря сили с тях е най-голямата награда за мен“, сподели той след награждаването.

Завършилият на второ място Александър Язов – Матрицата получи специална награда от партньора на събитието Dunlop. Сребърният медалист грабна освен наградата и ваучер на стойност 500 лева за закупуването на 4 гуми на Dunlop. Наградата беше връчена от Борислав Враджалиев, регионален мениджър леки и лекотварни гуми на Goodyear Dunlop за България.

Главно действащо лице в шоуто в центъра на София беше и абсолютният шампион на Украйна Александър гринчук – Гриня. Той демонстрира умени та си пред състезателите и феновете на спорта съ своя Nissan 350Z. За финал Гриня премина по цялото трасе с запалена фенка от публиката, която не можа да откаже на поканата на водещия да сподели със състезателя адреналина от атрактивното трасе.