Майкъл Дънлоп

Майкъл Дънлоп направи хеттрик в тазгодишното издание на ТТ на остров Ман, като счупи рекорда и спечели състезанието от 4 тура в Суперщок. Пилотът на Honda се бе залепил зад Гари Джонсън, който бе лидер в по-голямата част от дистанцията, но в последната обиколка направи нов рекорд със средна скорост 131.220мили в час или 211,178 км/ч. Старият рекорд бе на Йън Хъчинсън през 2010 г. – 130,741 м/ч.

Така Дънлоп спечели шестата си победа в TT с преднина от 18.4сек. Джонсън се бореше до последната обиколка, но получи теч на масло от двигателя и бе принуден да върне газта на своето Kawasaki. Трети стана Джон Макгинес също с Honda, за който това бе 38-и подиум в ТТ. Дийн Харисън също с Kawasaki стана четвърти.

Преди това Майкъл Дънлоп записа името си в листата на пилотите, спечели две състезания в един ден и три победи в едно издание на ТТ. Сутринта преди победата си в Суперщок, той триумфира в клас Суперспорт. Той пое лидерската позиция на Ballaughв първата обиколка от Брат си Уилям, а със средна скорост от 127.525м/ч. във втората си обиколка успя да се откъсне от Брус Ансти на 10,3 сек.

Пилотът на MD Racing Hunts Honda Fireblade – Майкъл Дънлоп спечели първата си победа в Superbike TTден по-рано. Той поведе колоната още на първата обиколка – още на Ballaugh и до финала дръпна с 40 сек. на следващите го пилоти на Honda Камерън Доналд и Джон Макгинес. Състезанието бе забавено с 45 минути заради обикновена пътна катастрофа, но това не попречи на Дънлоп да триумфира.