2013.06.06_Mtel_Beach_Masters_Press_Conference_SOFIA-292

Турнирът включва състезания от европейския и от вътрешния календар по плажен волейбол

Шестото издание на най-мащабния турнир по плажен волейбол ще премине под мотото „Новата Генерация“ и е в подкрепа на младите спортни надежди на България.

В програмата на веригататурнири Mtel Beach Masters 2013 са включени две основни събития – Националното първенство на България за мъже и за жени и Европейското първенство за младежи и девойки до 22 години.MtelBeachMastersпо традиция ще продължи да следва и социално-отговорната си линия с провеждането на Mtel Beach Masters Charity в София и Mtel Beach Masters Kids във Варна.

 

Между 5 и 7 юли в София ще се проведе най-престижното състезание от Националната верига по плажен волейбол на Българска федерация по волейбол. С него започва и сезон 2013 на MtelBeachMasters. Състезанието е и с най-голям награден фонд – 19 200 лева и ще излъчи шампионите на България по плажен волейболза 2013 г.

 

Вторият турнир от веригата Mtel Beach Masters е изключително престижен. За първи път в България, на Южния плаж във Варна от 15 до 18 август ще бъдат определени новите европейски шампиони до 22 години. В надпреварата, която носи официалното име Европейско първенство 2013 по плажен волейбол до 22 години, представено от Мтел (2013 CEV U22 Beach Volleyball European Championship, presented by Mtel) участие ще вземат 32 мъжки и 32 женски двойки. Като домакин България има право на по две двойки при всеки от половете. Състезанието е с квалификационен характер, като първите шест двойки от двата пола ще се класират за дебютното Световно първенство до 23 години през 2014 година.

 

 

 

Младежите, които ще представят България на Европейското първенство във Варна, ще бъдат излъчени от националната верига за подрастващи организирана от БФВ и подпомогнатa от MtelBeachMasters. Първият от тези турнири вече се проведе в Кърджали през месец май, а в средата на месец юни предстоят състезания в Божурище и Габрово. Най-добрата двойка при всеки от двата пола ще спечели като награда тренировъчен лагер в морската столица непосредствено преди старта на Европейското първенство. Тази програма дава възможност на млади състезатели, които искат да се развият в плажния волейбол, да се подготвят професионално и да представят България на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

 

По време на официалното откриване на новия сезон на Mtel Beach Masters бе направено дарение на НСА с цел подобряване на кортовете по плажен волейбол и условията за подготовка на състезателите. На висшето учебно заведение бяха предоставени три мрежи, четири топки, два комплекта линии и мултикултиватор за обръщане на пясъка.

 

За шеста поредна година Мтел организира Mtel Beach Masters с покрепата ВВП. Основен спонсор е световният лидер в разработването и производството на потребителска електроника Самсунг Електроникс. Ето какво каза Гергана Димитров, мениджър ключови клиенти в Samsung Electronics България:

За трета поредна година турнирът Mtel Beach Masters се провежда с подкрепата на българския клон на Samsung Electronics. По традиция ние подпомагаме не само най-добрите край волейболните мрежи, но и феновете около игрището, защото макар да създаваме иновативни технологии и продукти, голяма част от ежедневната ни работа е посветена на забавлението и приятните моменти.  Като световен технологичен лидер нашата цел е да вдъхновяваме хората, да преодоляваме границите в общуването и движението и да правим живота им по – лесен и забавен.  Сигурна съм, че играчите ще дадат най-доброто от себе си. Ние, от своя страна, ще ги подпомогнем подобаващо, за да може забавлението да е наистина незабравимо.“

 

Спонсори на турнирите са още Фолксваген, Девин, Загорка, Асикс и Арон, а медийни партньори са Нова ТВ, Диема ТВ, списание Мениджър, Sportal.bg, BGvolleyball.com, BSport.bg, Радио Варна  и Дарик Радио.