Great Wall

Автомобилният спорт заема важно място в политиката на Great Wall, помагайки му не само да усъвършенства моделите си, но и ефектно да промотира марката в света. През тази година компания разширява спортната си дейност и ще пусне заводски отбор с прототипи Haval в 5-ото юбилейно издание на рали-маратона „Път на коприната 2013“, а освен това ще е и спонсор на състезанието.

Оф-роуд надпреварата е част от световната серия Dakar Series и се провежда от 2009-а година насам, набирайки стремително популярност. В миналата година на старт се явиха над 230 екипажа. Тази година ралито ще е в периода 6 – 13 юли и се очакват още повече участници. Дължината на маршрута от Москва до Астрахан е с увеличен километраж на специалните етапи за класиране – вече 3000 км, при обща дължина на маршрута от 4000 км.

Отчитайки ценния си опит, натрупан в Dakar, Great Wall търси успех и в руското рали. Заводският отбор с машините Haval стартира вече четири години поред в Dakar, като последните два сезона са повече от успешни за Haval Team. Лидерът на отбора – португалецът Карлос Соуса, вече два пъти финишира на 6-о място в генералното класиране, давайки достоен отпор на лидерите от BMW/Mini и Toyota.