logo football

Детският турнир по футбол за купа „Дженерали“ започва утре на спортен комплекс „Локомотив“. В него ще участват 8 отбора, които са разпределени в две групи по 4, като в съставите ще са деца, родени през 2001 година. В първа група са „Черно море“, ФК „Провадия“, „Калиакра“ и „Девня“, а във втора – „Спартак 1918“, Черноморец“ (Бч), „Ботев“ (Нови Пазар) и ФК „Варна“.

Първият в крайното класиране ще бъде награден с купа, предвидени са и девет индивидуални награди – за най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател, голмайстор, най-техничен състезател, най-полезен състезател, най-добър състезател и най-добър треньор.

Всички отбори ще получат футболна екипировка и топки от генералния спонсор Дженерали България и лично от неговия главен изпълнителен директор Ивайло Йосифов. Организатори на турнира са Асоциацията на българските футболисти и ЗС на БФС Варна.

Турнирът е част от Националната програма „Децата и футболът” и е един от трите за купата „Дженерали”. Другите два са в Стара Загора и Бургас. Застрахователна група Дженерали България подкрепя развитието на млади таланти в България. Турнири по плуване, футбол и волейбол за деца, състезания по тенис за любители, турнири по мини футбол, любителски колоездачни обиколки, са част от спортните събития, организирани и подкрепени от Дженерали България през последните години.

 

Програмата

 

12 юни, сряда

Мач №1, 9 часа:  Черно море – Провадия

№2, 10 часа: Калиакра – Девня

№3, 11 часа: Спартак 1918“ – ФК Варна

№4, 12 часа: Ботев – Черноморец

№5, 13 часа: победител 1 среща – победител 2 среща

№6, 14 часа: загубил 1 среща – загубил 2 среща

№7, 15 часа: победител 3 среща – победител 4 среща

№8, 16 часа: загубил 3 среща – загубил 4 среща

 

13 юни, четвъртък

9 часа/ мач за 7-о/8-о място (загубил 6 среща – загубил 8 среща)

10 часа: за 5-о/6-о място (победител 6 среща – победител 8 среща)

11 часа: за 3-то/4-то място (загубил 5 среща – загубил 7 среща)

12 часа: финал за 1-во/2-ро място (победител 5 среща – победител 7 среща)

13 часа: Награждаване и закриване на турнира