Педроса

Двамата пилоти на Repsol Honda Team Дани Педроса и Марк Маркес завършиха съответно втори и трети в Гран При на Каталуня на едноименната писта край Барселона. Победата спечели световният шампион Хорхе Лоренсо, който спечели състезанието за трети път в последните четири години. Шампионът победи двамата пилоти на Repsol Honda Team Дани Педроса и Марк Маркес.

На квалификациите вчера Педроса счупи рекорда на Кейси Стонър от 2008 г. и спечели първа позиция в своята Гран При номер 200. Той обаче веднага след старта загуби лидерството от Лоренсо и не можа да го настигне до финала. Същото важи и за Маркес, който пък не успя да притисне съотборника си. Педроса пък направи невероятен екшън и битка с Маркес в предпоследната обиколка. На завой 4 Маркес се изплаши, тъй като почти бе загубил контрол на предницата на мотоциклета си и а-ха да падне. Той обаче успя да намали разликата между себе си и Дани от 6 десети до само 6 стотни. Това е сериозно постижение, тъй като Марк стартира 6-и. Полза от драмата на Кал Кръчлоу (Monster Yamaha Tech 3) и на Ники Хейдън (Ducati Team), които имаха независими инциденти и паднаха на 10-ата обиколка, извади Щефан Брадъл от екипа на LCR Honda. За втори пореден път той завършва в топ 5.

Шест старта от началото на сезон 2013 в MotoGP, Дани Педроса води на Хорхе Лоренсо със 7 т. В шампионата на конструкторите Yamaha излезе начело с 4 точки пред Honda.