бридж

В прекрасния хотел“Фламинго Гранд“ на курорта Албена бе открит 31-я Международен бридж фестивал“Албена 2013″ .

Това направи главният мениджър на хотела Фриц Фелдмеер, който се бе постарал да създаде прекрасна обстановка за провеждане на турнирите.

Бе изигран и първия от тях-двойковият за купа“Жилфондинвест“. В него участваха освен едни от най силните български състезатели, така и бриджьори от Русия, Казахстан, Япония, Беларус и Румъния. Победители станаха двойката Калин Караиванов /един от най титулуваните с медали от световни и европейски първенства български състезатели/ и Венелин Великов/и двамата от Варна/. Втора е силната софийска двойка Антон Антонов и Борил Добродолски,а трети -държавните шампионки при жените Стефани Паскалева и Мери Рибарска/също от София/. Четвъртото място бе заето от Кауез Сулейменов/Казахстан/ с партньор Веско Марков/София//, пети са Владимир Родин/Казахстан/ и Сергей Остриков/Русия/, а шести-Кини Оямада/Япония/ и Иван Чернев/Стара Загора/

Днес от 15.00 часа е вторият двойков турнир/на импове/ за купа“Карлсберг“, а утре също от 15.00 часа предстои отново двойков турнир/датска система/.