Ясен Александров

На 15 и 16 юни в гр.Несебър се проведе държавният личен и отборен шампионат на шосе за момчета, където участваха 77 състезатели от 17 клуба.

В първия ден се проведе индивидуалното бягане по часовник с дължина 5км, където най-бърз бе представителят на домакините от Несебър Димитър Пандев с време 7.48, а Ясен Александров от КК”Варна” е втори на 14сек. след победителя. С трето време е Иван Бойчев от КК„Несебър”.

На следващия ден се проведе 20км общ старт с маршрут Несебър-Оризаре-Тънково.

След относително спокойното начало във първата част на бягането скоростта постепено се увеличи и преди последното изкачване се оформи група от 25 състезатели, сред които и представителите на КК”Варна”-Георги Начев и Ясен Александров.

Решителната развръзка стана именно в това изкачване, когато Йоан Костов от „Сините камъни” Сливен  атакува, но бе прихванат от Ясен и още трима състезатели.

На Ясен не му оставаше нищо друго освен да покаже отличните си спринтьорски качества на финалната права и след мощно ускорение се откъсна от групата спечели поредното и най-важно състезание през този сезон.

Георги Начев и Боян Начев завършиха съответно 14-ти и 54-ти, с коетоп осигуриха 8-то място за варненския клуб в крайното отборно класиране.