AAAL2013 Varna - Milen Petkov

Големият шампион „Respect” продължава напред в турнира

 Вторият ден на Ариана Аматьорска Лига във Варна предлага интересни мачове и моменти за зрителите в модерния спортен комплекс „Локомотив”. Утре предстоят решителните двубои, които ще определят десетия регионален шампион на Ариана за 2013 година. Финалът в неделя започва в 17:20 часа, а веднага след него предстои награждаването на най-добрите отбори и раздаването на индивидуалните награди в състезанието.

Големият шампион на Ариана Аматьорска Лига за 2012-та година „Respect” продължава напред в турнира след победа с 1:0 над „Sima” на Терен 4. Тимът на „Ветерани Черно Море” с Милен Петков и Диян Генчев в състава си очаквано надделя над „Онтайм” в мач от потока на Терен 1 след 4:0 в редовното време на срещата. Двукратният шампион на Варна за 2010 и 2011 година – „Пикадили” играе също много успешно след като вчера постигна победа на старта с 1:0 над „Carpenters”,  а днес излиза от 18.00 часа срещу „Blizoo Varna”. От 19.20 часа пък “Respect” играе срещу „Балерините 1“, а от 20.00 часа „Ветерани Черно Море“ се изправят срещу „Тримата мускетари“. Традиционно силният тим на „Ъндър дъ гън” също показва добри игри, вчера тимът победи „Балерини“ със 7:6 след дузпи, а днес се наложи над “Psixo dispenser” със 7:0.

Освен купата за шампиона и медали за трите най-добри отбора на Варна, утре ще бъдат връчени и редица индивидуални награди за „голмайстор на турнира”, „най-добър вратар”, „феърплей”. Варна ще излъчи и своя „местен талант” на Ариана Аматьорска Лига. Спортните специалисти ще оценяват най-добрите млади състезатели за тяхната „техника“, „лидерски умения“, „полезно действие“ и др. Най-изявеният играч ще стане талант на турнира и ще се съревновава на гранд финала с останалите таланти, за титлата „национален талант на Ариана Аматьорска Лига 2013“. Носителят на отличието ще изкара пробен период в шампиона на България „Лудогорец“ и ще има уникалния шанс да се бори за възможността да стане професионален футболист.

Варна е десетият град от програмата на Ариана Аматьорска Лига 2013, чиито двубои се излъчват на живо с картина в сайта www.football.ariana.bg.

Ариана Аматьорска Лига се провежда за четвърта поредна година по инициатива на най-продаваната марка бира от 2009 г. насам. И през тази година голямата награда за шампиона на Ариана Аматьорска Лига 2013 е демонстративен мач срещу професионалния шампион на България по футбол за сезон 2012/2013.