Print

Уредено е Ботев Пловдив да замести ЦСКА в Лига Европа, разбра PlovdivDerby.com от сигурни източни в БФС. Борислав Михайлов е успял да убеди УЕФА канарчетата да заемат мястото на ЦСКА в турнира.

Канарчетата най-вероятно няма да имат свой представител на жребия, разбра още PlovdivDerby.com.

В БФС очакват единствено ЦСКА да зави официално, че ЦСКА се оказва се отказва от Европа. Ако това стане е уредено Ботев да заеме мястото им в ЛЕ, заяиха за PlovdivDerby.com от БФС.

До PlovdivDerby.com достигна информация, че от ЦСКА все още се чудят какво да направят. До късно снощи ръководвители и треньори на червените са дискутирали дали да картотекират играчите си за евротурнирите.

Информацията ни, че Емо Костадинов е в БФС, се оказа невярна. От централата заявиха пред PlovdivDerby.com следното: Още вчера сме се договорили с УЕФА Ботев да замени ЦСКА. УЕФА заявиха, че ако ЦСКА дадат основателна причина, тоест обявят клуба в несъстоятелност, ще допуснат Ботев Пд в турнирите. Проблемът е, че до момента няма нищо официално от ЦСКА, а информациите, които идват от Армията са противоречиви. Едни ни казват, че са написали писмо, с което обявяват, че няма да участват в Европа, до БФС и всеки момент ще го пратят, а други ни твърдят, че Киро Администратора пътува към „Иван Асен“, за да картотекира играчите за ЛЕ. Седим и чакаме. Имаме по един дежурен на всеки факс. Готови сме да уведомим УЕФА. разполагаме с още 1, максимум 2 часа.

Току що БЛИЦ гръмана, че Титатн са изпратили писмо до УЕФА с отказ от участие в ЛЕ. Ето цялата публикация на колегите:

ЦСКА взе крайно и окончателно решение. Преди броени минути шефовете на клуба изпратиха писмо до УЕФА, в което съобщават, че заради предстоящия фалит отказват участие в евротурнирите.

Няколко часа по-рано „титаните“ имаха готовност да картотекират футболистите в евроцентралата и отборът да очаква съперника си на жребия днес. Самият Стоичков снощи е бил уведомен, че ЦСКА ще участва в Лига Европа. Ицо даже е направил списък с играчи, които се очакваше да бъдат картотекирани днес. Сутринта в 9 часа представител на „червените“ е бил в БФС, за да извърши процедурата. Половин час по-късно обаче Димитър Борисов е звъннал на Стоичков и на подчинените си, за да им поднесе нова информация: „Пращайте веднага писмо до УЕФА. Няма да има картотеки. Отказваме участие в евротурнирите!“

Като чул това, Ицо, който е на лагер с футболистите в Етрополе, полудял. „Тия ме направиха на маймуна! Снощи говорят едно, днес друго!“, реагирал остро Камата.

Пловдив Дерби