NISMO

Бункомб, Шулжитский и Дохърти завършиха втори в клас Pro Am от Blancpain Endurance Series.

Алекс Бункомб, Марк Шулжитский и Стив Дохърти финишираха със своя No.32 Nissan GT-R Nismo GT3 на второ място в клас Pro Am от третия кръг на Blancpain Endurance Series, провел се на пистата „Пол Рикар“ този уикенд. Nissan GT Academy Team RJN вече води убедително в класирането в Pro-Am.

Тричасовото състезание стартира зад кола за сигурност, след като в първата обиколка на предшестващото Super Trofeo състезание, пилотът Андреа Маме загуби живота си.

Това бе първото състезание, в което Атлетите на Nismo бяха разбъркани, за да се съставят два еднакво силни пилотски eкипа. GT-R с No.35 GT-R направи силна квалификацията, подреждайки се на 14-то място на стартовата решетка, което се равнява на четвърто място в Pro Am класа, а No.32 бе малко по-назад – осми в класа.

Волфганг Рейп бе зад волана на No.35 при старта на състезанието. Белгиецът направи добър 1-часов стинт, след което предаде автомобила в ръцете на Петер Пизера. Той продължи добрата работа, започната от Волфи. По време на неговия стинт, той се обади по радиото, за да каже, че е ударен от BMW, но автомобилът не пострада и той продължи. За съжаление повреда имаше. Просто не се беше показала още.

Лукас Ордонез бе следващия зад волана и от него се очакваше добър стинт, след като се представи много добре по време на тренировъчните сесии. Не беше писано да се случи. Само три обиколки след началото на неговата смяна, той се обади по радиото и каза, че има спукана гума. Той спря в бокса, за да може неговият Nissan GT Academy Team RJN да види какъв е проблемът, но повредата бе резултат от по-ранния инцидент и единствената възможност бе автомобилът да бъде прибран в бокса.

Така всички надежди на отбора бяха насочени върху No.32 Nissan GT-R. Алекс Бункомб изтегли автомобила напред на старта, но трябваше да спре по-рано от предвиденото, когато и той спука гума. Това бе традиционно спукване, вероятно причинено от отломки по пистата, и Марк Шулжитский бързо се присъедини към състезанието. Отличното пилотиране на Марк бе последвано от прекрасна работа на Стив Дохърти, който пресече финала на второ място в класа.

“Всички наши пилоти свършиха добра работа днес,” каза Боб Невил, шеф на тима на Nissan GT Academy RJN. “Събитията от тази сутрин бяха много тъжни. Смятам, че бе разумно да стартираме зад кола за сигурност. Постоянството се отплати на No.32 и беше добре да видим Алекс, Марк и Стив на подиума, независимо от нетържествената церемония. Жалко е за момчетата с No.35, но темпото на този автомобил беше пракрасно и очакваме с нетърпение „24 часа на Спа“.

Поздравленията бяха и за отбора JRM Racing, който се качи на подиума в клас Pro, в който Петър Дъмбрек, Лукас Лур и Стивън Кане пресякоха финала на трето място със своя Nissan GT-R Nismo GT3.

Nissan GT Academy Team RJN се отправя направо към „Спа“ за еднодневен официален тест тази сряда, след който се отправя към „Зандворт“, Холандия, където, само след няколко дни, ще се проведе следващият кръг от FIA GT Series.