Red Bull

Отлетялото задно колело от болида на Марк Вебер по време на първия му пит-стоп нарани сериозно оператора Пол Алън по време на Голямата награда на Германия. Тимът на Red Bull Racing отнесе незабавно глоба от 30 000 евро за небезопасно освобождаване на автомобила от пит-стопа. Пилотът не носи вина за случилото се и ръководството на отбора реши да не му съобщава за инцидента до края на състезанието.

Вебер беше получил сигнал, че е готов да тръгне, но задната му дясна гума не беше правилно закрепена и незабавно отлетя при форсирането на двигателя. Тя продължи направо през пит-лейна, не успя да уцели никой от механиците от съседния бокс на Lotus и продължи към бокса на Mercedes, където работеха двама оператори на компанията FOM.

Инцидентът повдига въпросът за безопасността на служебните лица в боксовете, освен механиците, които са задължени да носят каски и огнеупорни костюми по време на състезанията. Става въпрос за съдиите, членовете на ръководствата на отборите, фотографите и операторите. Навърно скоро ще им се наложи и те да са с оборудване за безопасност.