боулинг

В седмицата 01- 07.07.2013 в боулинг център Кариби,Варна се проведе    четвъртото издание на турнираCaribi Bowling Open.В него взеха участие 40 играчи от страната и чужбина.

С награденфонд  от  5000 лева,турнирът бе валиден за Купата на ББФ с коефициент 1.6.

Главен спонсор на турнира :Девня Трейд ООД.С любезното съдействие на Inter Com Group  и медийната подкрепа на Позвънете.

До четвъртък се класираха директно за финалите 2 играча по резултат – Тодор Личев от БК Страйкърс и Бранислав Сергиевски БК Магьосниците.От първото Десперадо в четвъртък вечер се класираха още двама играчи :Милен Стефанов от БК Максим и красивата изненада на турнира Марина Колпачова от БК Мега боулинг, Русе.

Лидери и единствени,които минаха бариерата от 200 точки среден резултат от 5 игри бяха двамата левичари – Боян Донов от БК Магьосниците с 203,6 и Александър Лефтеров от БК АТИА с 201,6.Най-близо до тях с 193 среден се доближи единствено Калоян Иванов от БК Страйк Мания след 6 дни квалификации.

От Десперадото в събота вечер се класира Мариана Метексинова БК АТИА и Дилян Бодуров от БК Максим,Варна(той завърши на 13-то място в крайното класиране и взе приз за най-добър играч от домакините).

Мариана продължи в неделния ден доброто си представяне и отстрани безпроблемно седмия след квалификациите  Христо Георгиев от БК Магьосниците.След това бе спряна от съотборника си Александър Лефтеров и завърши седма в общото класиране ,но грабна красивия приз за най-добре представила се жена.

Последните двама класирали се за финалите в неделя бяха домакините Борян Бинев и Светослав Миладинов с най-много изиграни серии.

Най-висока игра на турнира 242 точки постигна Бранислав Сергиевски от БК Магьосницитев мача си срещу съотборника му Боян Донов,който отстъпи достойнов нея  с 215.,но на две игри сбор Бранислав отстрани лидера и продължи към полуфинала.

Втория във временното класиране – Александър Лефтеров също отстрани съотборника си Мехмет Кая в полу финала с драматичните 140:139.

Битката за малкия финал – 3-то място бе изключително атрактивна след равенство от 168:168 между Бранислав Сергиевски и Мехмет  Кая публиката стана свидетел на „шут аут“- играчите хвърлиха по още един допълнителен удар ,в който на Мехмет паднаха само 7 кегли,а Бранко свали 8 и стова спечели третото място в турнира.

Финалът бе под надслов „бивш срещу настоящ“ президент на Българска Боулинг Федерация:Александър Лефтеров се пребори трудно  с Тодор Личев с  174:167.За Тодор Личев от БК Страйкърс,Пловдив това бе само затвърждаване на позицията му – и миналата година той зае  второто място.

Страхотно представяне на Александър Лефтеров през целия турнир и заслужена победа за него.След като само преди 2 седмици той стана отборен шампион с клуба си АТИА,като мениджър Сашо може да е само доволен,че и петимата участници на клуба му се класираха в топ 10 на турнира.

Александър Лефтеров – на първо място,Мехмет Кая на 4-томясто,Мариана Метексинова- 7-мо,следвана само на 2 кегли разстояние от Марина Стефанова( Марина бе единствената дама класирала се от серия – тя бе 5-та след квалификациите с 189,6 среден резултат,отстрани Борян Бинев от БК Максим и бе спряна за пореден път от Тодор Личев и завърши на 8-ма позиция) и Тихомир Николов на 10-та позиция със специална награда за най-добре представил се варненец.

Адмирации за прекрасните условия осигурени от домакините в боулинг зала Кариби Варна и невероятното настроение,което управителката г-жа Катерина Арсова и целия й екип създаде за играчите.Всички с нетърпение чакат следващото издание на Caribi Bowling Open.

 

Крайно класиране:

1.Александър Лефтеров БК АТИА

2.Тодор Личев БК Страйкърс,Пловдив

3.Бранислав Сергиевски БК Магьосниците

4.Мехмет Кая БК АТИА

5.Боян Донов БК Магьосниците

6.Калоян Иванов БК Страйк Мания

7.Мариана Метексинова БК АТИА

8.Марина Стефанова БК АТИА

9.Асен Петров БК Страйк Мания

10.Тихомир Николов БК АТИА