car 3

На „Фестивала на скороста“ в английския Гудууд ще покажат поредната супер-кола, ориентирана към поклонниците на модерното течение, наречено „пистови дни“. Става дума за тенденция, която вече се подържа от всички писти в света, да се кара срещу заплащане собствен автомобил на тях. Този път спартанският открит спортен автомобил Aspiron е дело на чешката компания Innotech, която се занимава най-вече с тунинговане на модела Chevrolet Corvette.

Не е за чудене, че моторът е на General Motors и всъщност предлаганите му варианти са двапо мощност на 6,2-литров, V8. В базата той е с мощност 500 к.с., а топ-вариантът е с мощност 800 „кончета“. Тунингарите твърдят, че не са проблем и 1000 к.с., но тогава за гориво ще трябва да се използва биоетанол. Предавателната кутия на новия чешки бързак е 6-степенна, механична на Ricardo.

В основата на Innotech Aspiron е пространствена носеща рама, а външните панели са от карбон, както и двете седалки. Колата е с много аскетичен спортен интериор, но има регулируем възел на педалите и дигитално приборно табло.

От Innotech не дават данни за динамиката на автомобила, но вече са обявили цената му – за базовия вариант с мощност 500 к.с. искат 120 000 евро.