национали по волейбол

Борислав Апостолов попадна в групата от 14 волейболисти, които ще ни представят на финалите на Световната лига. 208-сантиметровият център на „Марек“ е сред дебютантите в националния. За Мар дел Плата ще пътува и посрещачът Мирослав Градинаров, който бе извън групата за двете победи над Полша.

От ръководството на федерацията подсигуриха билети за бизнес класа на старши треньора Камило Плачи. Жестът е заради състоянието на специалиста, който от години има проблеми с оперирания си крак. Дългите пътувания и натоварването изострят проблема. Президентът на федерацията Данчо Лазаров разговаря с Плачи и му предложи да пътува до Аржентина в салон за бизнес класа, тъй като там има повече място и съответно ще може да държи крака си в изпънато положение.

Отборът заминава днес на две групи, като полетите до Буенос Айрес са съответно през Лондон и Мадрид. Утре тимът ще се събере на аржентинска земя и ще продължи заедно към Мар дел Плата. Нашите са в група с Аржентина и Италия, а първият ни мач е на 18 юли от 3 ч сутринта българско време срещу домакините.

Ето и групата за финалната шестица:

Разпределители: Георги Братоев и Добромир Димитров, Диагонали: Цветан Соколов и Данаил Милушев. Посрещачи: Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Николай Пенчев и Мирослав Градинаров. Центрове: Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Стоян Самунев и Борислав Апостолов. Либеро: Теодор Салпаров.

БГВолей