streetball

На 17 и 18 август във Варна ще се проведе най- големият streetball турнир през последните години в България. Организатори на турнира са Dominic MiletovStanislav Conkov и Simon Mihaylov. Наградният фонд ще е 1200 лв парични награди, плюс още доста материални призове от фирмите, които помагат за провеждането на турнира. Надпреварата е по петици, като броя на резервите е по избор на отбора. Ще има вход за участие – 5 лв на човек. За отборите от други градове е осигурено място за спане в обновените общежития на Икономически университет – Варна. Цената  е 10 лв на човек за нощувка. Отбори от София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Бургас, Шумен, Търговище, Разград, Добрич са поканени.
Отборите ще са разпределени в две или четири групи, в зависимост от броя на записалите се. Играе се до 21 точки или 10 мин, точкуването е по стандартните правила на баскетбола. Мачовете от елиминационната фаза се играят до 31 точки. Ще се проведат и конкурс по стрелбата от зоната за три точки и конкурс по забивки!
Записването става на страницата на турнира във facebookhttps://www.facebook.com/Streetballdss , на e-mail streetballdss@abv.bg или на лично съобщение на някой от организаторите. Записването продължава до 15.08.
Във всеки отбор могат да участват максимум двама картотекирани играчи, в която и да е професионална баскетболна лига.