Херо

Днес се проведе редовната пресконференция на ПСФК „Черноморец-Бургас“ преди първия шампионатен мач от новия сезон. Пред медиите застана старши треньорът на бургазлии Димитър Димитров. Ето какво сподели той в резюме:

„Не сме готови на 100% за новия шампионат. Все още чакаме жълтите карти на някои от новите попълнения, затова и не знам дали ще успеем да картотекираме всички навреме. Знаете, че поради различни причини ни напуснаха много футболисти и трябваше да правим мащабна селекция. Наложи се дори да подпишем договори с хора, които нямаха нужната подготовка на този етап, защото времето ни притискаше. Това не го казвам като оправдание, а просто посочвам реалностите. Трудно ми е на този етап да кажа къде бихме могли да бъдем в класирането след края на първенството, защото трябва да видим потенциала, с който разполагаме. Стабилността на отбора във финансово отношение също ще бъде много важен фактор за това. Четейки някои медии, виждам, че ни отреждат място сред изпадащите отбори. Може би това се пише с оглед на проблемите, които имаме и текучеството на футболисти. Все пак аз съм оптимист и съм убеден, че ще опровергаем тези твърдения.Основната цел засега ще бъде влизане  първата седмица.

За мача утре със сигурност няма да разчитаме на Ванчо Траянов, който има проблеми с глезена. Всички останали футболисти, с които разполагаме, ще бъдат в групата. Имаме информация за тима на „Черно море“, гледали сме ги. Очаквам да се получи много тежка битка“.
От днес официално ПСФК „Черноморец-Бургас“ разполага с генерален спонсор. Става въпрос за бургаският строителен хипермаркет „Мастерхаус“. Договорът засега е до края на годината. Това беше съобщено лично от изпълнителният директор на клуба Пламен Киряков, непосредствено след спортно-техническия брифинг на отбора.

Българската компания отдавна помага на бургаския клуб, но оттук нататък ще играе изключително важна роля. Още от първия мач на „акулите“, логото на генералния спонсор ще бъде поставено на централно място върху фланелките на тима.