Кен Блок

След страхотното си представяне миналата седмица на GRC в Ню Хампшър, където завърши първи както на квалификациите, така и в предварителните кръгове, пилота на Hoonigan Racing Division – Кен Блок пристигна на следващия етап от Global RallyCross Championship в Бристол, Тенеси, запазвайки същото темпо. От тренировките в петък, през квалификациите в събота сутринта, Блок демонстрира превъзходството си, водейки пред всички останали с почти цяла секунда в първата серия от предварителни кръгове в събота следобед.

От там нататък, Блок продължи стабилното си каране, спечелвайки гонките 1А и 2А с добра преднина. Той се бе подготвил за изключително трудния първи завой, където се очакваше най-голямото меле. Блок бе първия, който влезе в завоя, но излезе от него на пета позиция, след многобройни контакти с машините на другите пилоти. Всички искаха да минат през определена точка, където трасето преминаваше от асфалт към чакъл. Въпреки това, Блок успя да се изкачи с три места, завършвайки втори. Това не е малко постижение като се има предвид, че състезанието бе с 10 обиколки, които се взимаха за под 30 секунди.

„Въпреки, че съм радостен, че успях да премина през първия завой на достатъчно добра позиция, за да мога да си пробия път до подиума, все пак съм разочарован.“ каза Блок. „Имах много силно представяне тук и се надявах на първото място. Спечелих и двата си предварителни кръга. Екипа ми свърши отлична работа, но за съжаление, може непрекъснато да доказваш, че си най-бързия пилот, и че караш най-добрата машина, и всичко това да няма значение след първия завой. Но това е RallyCross – а и съм сигурен, че бе много вълнуващо за феновете. Ще се поуча от всичко, което се случи тук и ще го приложа в следващия кръг от GRC след две седмици по време на X Games Лос Анджелис и се надявам да си тръгна със златото.“

Преди Блок да отиде в Лос Анджелис, за да се състезава като в Global RallyCross, така и в първото издание на Gymkhana GRID, включено в програмата на X Games, той ще отпътува за Мейн за следващия кръг от Rally America Championship – New England Forest Rally. То ще се проведе на 26 – ти и 27 – ми юли.