Ненад Лалович

Шефът на Международната федерация по борба (ФИЛА) Ненад Лалович ще бъде гост на световното първенство за юноши и девойки в „Арена Армеец“ (13-18 август). Сърбинът пристига в София в навечерието на шампионата и ще запознае медиите с действията, които ФИЛА предпиема за оставането на борбата в олимпийската програма. Датата и часът на пресконференцията ще бъдат обявени допълнително.
Първенството на планетата в София ще бъде по новите правила, които ФИЛА прие на конгреса си в Москва по-рано през годината. Надпреварата ще е на три тепиха. До момента са заявени над 600 състезатели от 56 страни. Освен колосите Русия, САЩ, Азербайджан, Турция у нас идват и състезатели от екзотични страни, като Хондурас, Гуам, Конго, Домениканска република.

Технически делегати на първенството ще са Цено Ценов, президент на Евройската централа по борба (СЕЛА) и член на Изпълкома на ФИЛА, както и Михаил Мамиашвили, шеф на Руската федерация по борба.
България ще бъде представена с пълни отбори и в трите стила. В момента националите в свободния стил са на лагер в Тетевен, където след два дни пристигат и отборите на Армения и Австралия. Девойките ни тренират в Самоков заедно с представителките на Хондурас, а класиците са във Враца с тимовете на Македония, Австралия и Хондурас.

Пресконференцията за шампионата ще бъде в петък, 9 август, от 12 ч в пресклуб „България“.