Царски
45 стотни от секундата решиха първото място в 32-то Планинско автомобилно състезание „Шипка“. Илия Царски на два пъти подобри рекорда на трасето, който бе поставен през 2011 година. В първия манш Царски записа 3:25.58 минути и остави на около секунда след себе си Любен Каменов и на повече от 3 секунди Пламен Камбуров.

Във втория манш червеното Митцубиши на Илия отново подобри рекорда на трасето на 03:24.67 минути, но само минута по-късно Любен Каменов записа нов рекорд от 03:24.24 минути. Така започна и смятането за крайната победа в състезанието, като едва 45 стотни от секундата дадоха победата на Илия Царски с общо време от двата манша 06:50.25 секунди.

Втори остана Любен Каменов с изоставане от 45 стотни, а трети се нареди Пламен Камбуров на 6.79 секунди от победителя. Първата шестица бе запълнена само с пилоти на Митцубиши. 4-ти е Пламен Стайков, 5-ти Христо Манолов, а 6-ти Любомир Мечков.

От пилотите на казанлъшкия клуб „Ефко рейсинг“ с най-предно класиране в генералното подреждане е Стефан Георгиев, който спечели кръг преди това състезание шампионската титла на страната в клас Х4. Георгиев с Форд Ескорт бе втори в класа си и 7-ми в генералното, като бе и първия пилот с кола различна от Митцубиши. Костадин Костадинтов с Форд Фиеста е 9-ти в генералното и първи в клас Х 3. Александър Димитров спечели и втората титла за „Ефко рейсинг“ в шампионата тази година, след като остана трети днес в клас Х 2, което бе достатъчно за титлата от планинския шампионат за 2013 година. B клас А 6 Красен Желев със Ситроен Саксо е втори.

Отлично представяне записаха и двамата пилоти на „Казанлък Моторспорт“. Стефан Панчугов взе 6-та победа в шампионата на страната ни за тази година в клас Х 2 и зае престижното 10-то място в общото класиране. Панчугов с Хонда Сивик остана втори в генералното за годината, след като не участва във всички надпревари. Милен Узунов завърши втори в клас Х 3 и е 11-ти в общото класиране на „Шипка 2013“.

В отборното класиране на първо място е тимът на Мегапорт, а втори и трети са двата казанлъшки отбора „Ефко рейсинг“ и „Казанлък Моторспорт“. В церемонията по награждаването участваха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова и заместник-кметът Лилия Цонкова.